В Україні можуть відновити авіаперельоти: як допоможуть США та ЄС

Україна ініціює діалог із представниками авіаційної галузі США, Європейського Союзу та Ізраїлю для відновлення пасажирських авіаперевезень на своїй території.

Про це сказав Олександр Кубраков, віце-прем'єр України та міністр з питань відновлення, суспільного розвитку, територій та інфраструктури, в інтерв'ю РБК-Україна.

Кубраков підкреслив, що обговорення термінів повернення авіасполучення передчасно, проте Україна активно представляє своє бачення роботи авіаційного ринку під час військового стану, оцінює потенційні ризики та розробляє відповідні плани дій.

Авіаперельоти, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Коли Україна отримає перші F-16

Винищувачі готові, а інструктори чекають на новий навчальний центр у Румунії, який був створений для навчання українських пілотів управлінню літаком F-16.

Про це пише The New York Times і зазначає, що досі незрозуміло, коли українські пілоти розпочнуть навчання в центрі авіабази Фетешті на південному сході Румунії, яку використовують союзники з НАТО для навчання на винищувачах.

Це не означає, що підготовка пілотів України не ведеться. Очікується, що дванадцять пілотів – менше повного ескадрону – будуть готові вести бойові дії на F-16 вже цього літа після 10 місяців навчання у Данії, Великій Британії та Сполучених Штатах.

Американський винищувач F 16. Фото: скриншот Youtube

В Україні різко подорожчала комуналка: які тарифи зросли найбільше

За рік в Україні встигли подорожчати комунальні послуги як для побутових споживачів, так і для підприємств. З лютого 2023 року по лютий 2024 року - тарифи загалом зросли на 12,7%.

Однак, наприклад, саме електроенергія подорожчала одночасно на 69,7%, а водопостачання подешевшало на 0,8%.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Державної служби статистики. Причиною такого зростання вартості електрики є підвищення тарифу в червні 2023 року. Тоді він зріс до 2,64 грн. за 1 кВт*год – причому незалежно від обсягу споживання.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Пенсіонерам анонсували святкові доплати: кому дадуть грошей до дня народження

Українські пенсіонери можуть отримати одноразову грошову допомогу на день народження. Святкова доплата надається громадянам віком від 70 років та старше. Про це йдеться на facebook-сторінці міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінків.

Пенсіонери в Україні мають можливість отримувати різні доплати та надбавки до основної пенсії. Деякі бонуси також надаються з місцевих бюджетів.

Так, на Івано-Франківщині діє програма підтримки громадян, у рамках якої пенсіонерам надають грошові виплати на день народження. Фіндопомога передбачена для українців "золотого віку" - кому виповнилося 70 років і більше.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Війну для бідних вирішили узаконити: у Третьій штурмовій відреагували на ініціативу нардепів

Запропонована нещодавно норма бронювання від мобілізації тих, хто заробляє понад 35 тисяч гривень та сплачує податки, викликала хвилю обговорення у суспільстві.

Прогнозовано далеко не всім сподобалася подібна ініціатива.

Зокрема заступник командира Третьої штурмової Максим Жорін досить жорстко розкритикував цю пропозицію у своєму телеграм-каналі.

"Цей цирк навколо мобілізації досі триває. У законопроект таки збираються додати норму про броню для окремих категорій, у тому числі для тих, хто заробляє від 35 тисяч гривень. Замість того, щоб змінити підхід до рекрутингу та підготовки – вирішили узаконити принцип "війна лише для бідних", - вважає Максим Жорін.

мобілізаційні заходи ТЦК у Львові \ кадр з відео