У несподіваному повороті подій під час попередніх виборів Республіканської партії 2024 року, Дональд Трамп зазнав поразки від Ніккі Хейлі. Цей інцидент стався у Вашингтоні, округ Колумбія, як повідомляє інформаційне агентство AP.

У даному голосуванні майже 63% республіканських виборців округу підтримали Хейлі, у той час як підтримка Трампа склала лише 33%. Внаслідок цього голосування, Ніккі Хейлі забезпечено підтримку всіх 19 делегатів з округу Колумбія, завдяки чому її загальна кількість делегатів зросла до 43. Натомість, у Дональда Трампа нині 247 делегатів. Всього під час попередніх виборів республіканці визначатимуть 2429 делегатів для участі у з'їзді партії у липні, де офіційно буде оголошено кандидата в президенти.

Дональд Трамп

Перед голосуванням в окрузі Колумбія Трамп мав підтримку 244 делегатів, тоді як Ніккі Хейлі, яка раніше обіймала посаду постійного представника США при ООН і була губернатором Південної Кароліни, мала 24 делегата. Тепер же всі 19 голосів делегатів з округу Колумбія додадуться до її активу.

Вже завтра, 5 березня, відбудеться "супервівторок" – день, коли попередні вибори та кокуси обох провідних партій пройдуть одразу в 15 штатах та одній заморській території. Для республіканців цей день вирішить долю 874 делегатських голосів. В штабі Трампа висловлюють переконання, що вдасться забезпечити підтримку щонайменше 773 з них.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Раніше Знай показував думку електората Дональда Трампа про війну в Україні - "Путін не ворог – просто хоче забрати своє".