Дешевшає стратегічно важливий продукт: скільки коштує і що буде з цінами далі

В Україні спостерігається активне зниження цін на один із стратегічно важливих продуктів. На чому можуть суттєво заощадити українці, свідчать дані цінового моніторингу на порталі "Мінфін".

Одним із стратегічно важливих продуктів для більшості українців є гречана крупа. Першого року повномасштабної війни товар сильно подорожчав, проте поступово почав знижуватися у вартості. Ця тенденція не припиняється і зараз.

Так, станом на 21 лютого середня вартість в українських супермаркетах гречки становить 27,42 гривні за кілограм. Це майже на 1,5 гривні дешевше, ніж у січні. Загалом вартість крупи варіюється від 22 до 36,90 гривні за кілограм залежно від торгової мережі.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Міністр юстиції вигадав, кого мобілізувати такими: "Нехай вони кров'ю захищають..."

Міністр юстиції України Денис Малюська висловив нестандартну ідею щодо можливої ​​мобілізації засуджених, особливо тих, хто вчинив несерйозні злочини. У своєму інтерв'ю він сказав, що стереотипи про тюремні боси та авторитети зі зброєю далекі від реальності.

В інтерв'ю Укрінформу, Малюська розповів, що навколо цієї теми існує дуже багато міфів та стереотипів, створених, за його словами, навколо "міфу про Пригожин".

"Насправді – ситуація консервативніша, простіша і ближча до життя", – зауважив міністр.

ув'язнений

Теплі куртки можна ховати у шафу: синоптик розповіла, коли в Україні грітиме весняне сонечко

У січні українців погода не балувала, адже були і снігові бурі та стабільні морози. Лютий здався відносно теплим, але зима все ж таки може тривати. За прогнозом погоди, метеорологічна весна вже не за горами і незабаром може відвідати територію України.

Такий період може настати лише тоді, коли середня температура досягне 0 градусів протягом кількох днів. Про це розповіла синоптик Наталія Птуха.

За її словами, синоптики не фіксують сталого наступу метеорологічної зими. Тому зараз настає період передвістя – час, коли холод вже пішов, а весна поки не настала. Тому тепла чекати довго не доведеться.

потепління в Україні

Покарання за борги з комуналки можуть частково скасувати

В Україні дозволили відключати комунальні послуги боржникам, а також нараховувати штрафи та пеню. Однак для деяких категорій громадян ці санкції можуть скасувати. Про це свідчить законопроект №11015.

До Верховної Ради подали новий законопроект, який передбачає встановлення заборони для комунальних підприємств відключати боржникам послуги, а також нараховувати штрафи та пеню за прострочення платежів. Утім під захист потраплять лише деякі категорії громадян.

У документі йдеться про те, що санкції можуть скасувати для соціально вразливих категорій населення, які накопичили борги за комуналку. Мова про громадян з інвалідністю, малозабезпечені та багатодітні сім'ї, а також непрацюючих громадян, які отримують пенсію за віком.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Українська зірка Onlyfans оголила груди перед Кремлем, тепер вона у списку "найнебезпечніших"

Популярна в соціальних мережах українська модель "відомих робіт" в Onlyfans Лоліта Богданова, також відома як Лола Банні, опинилася в російському списку найрозшукуваніших осіб. Причиною такого "пошуку" стало те, що модель оголила груди перед Кремлем.

Цей інцидент стався ще 2021 року. Лише через 3 роки Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило Лоліту у розшук.

У 2021 році мешканка тимчасово окупованої Макіївки потрапила до заголовків новин через провокаційний вчинок на Червоній площі – Лоліта Богданова оголила груди перед Кремлем.

Лола Богданова, скріншот: Instagram