Українець отримав повістку і втік із дому: що відповів суд на хитру схему

Важливо одразу нагадати нашим читачам, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбувається загальна мобілізація. З міста Кривий Ріг (Дніпропетровська область) прийшли вельми пізнавальні новини.

Так, у Кривому Розі до випробувального терміну суд засудив чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації.

Про це йдеться у вироку Інгулецького районного суду Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Вручення повістки, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Європі та Україні загрожує новий "льодовиковий період": через що морози стануть ще сильнішими

Людська діяльність, що спричинила глобальне потепління, завдає непоправної шкоди планеті.

Зокрема, вчені попереджають про масштабні зміни в океанічних течіях найближчим часом. Наслідки цих процесів для європейського континенту можуть виявитися катастрофічними. За даними вчених, в Атлантичному океані спостерігається уповільнення Гольфстріму – потужної теплої течії, що зігріває західну Європу. Про це повідомляє Live Science.

Одна з основних систем циркуляції океану (АМОС) переносить теплі води з Мексиканської затоки північ, де вони охолоджуються в Ісландії. Цей процес забезпечує м'який клімат Великобританії та Ірландії.

Негода в Одеській області

Українців "обкрадають", намагаючись відібрати допомогу для біженців: замішані угорці

У Німеччині зростає хвиля шахрайських дій із боку іноземців, які намагаються незаконно отримати соціальну допомогу, призначену для українських біженців.

Переважно "на гачок" потрапляють громадяни Угорщини. Як повідомляє видання Schwäbische Zeitung, з початку 2023 року імміграційні органи на південному заході Німеччини зафіксували 1374 підозрілі випадки, коли особа, крім української, мала ще й громадянство іншої країни ЄС.

Зокрема, 58 заявників, які засвідчували виключно українські паспорти, виявили угорські паспорти. Вони свідомо приховували своє європейське громадянство, щоб отримати вигідніші умови підтримки, передбачені для вимушених переселенців з України.

Громадянство України, фото: uhp.org.ua

Фосфорні бомби, авіаційні обстріли та постійний смог: бійці Третьої штурмової показали, на яке пекло перетворилася Авдіївка

Ворог нещадно обстрілює Авдіївський коксохімічний завод. окупанти вдень і вночі штурмують підприємство фосфорними снарядами та авіаційними бомбами.

Про це пише прес-служба Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ.

"Авдіївка. Коксохімічний завод. По 60 авіаційних бомб - вдень і вночі, ворожі обстріли з артилерії та РСЗВ. Безперервні штурми на броньованій техніці та нашестя піхоти противника", - йдеться у повідомленні.

Штурм авдіївського коксохімічного заводу. Фото Telegram

Олексій Навальний помер у в'язниці

Так званий лідер російської опозиції Олексій Навальний, який заявляв, що Кримський півострів, окупований російськими військами, не бутерброд, щоб його ділити, помер у виправній колонії.

Про це стало відомо з повідомлень російських медіа, які посилаються на УФСВП так званої Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу.

"Засуджений Навальний А.А. після прогулянки відчув себе погано, практично відразу знепритомнів. Негайно прибули медичні працівники установи, була викликана бригада швидкої медичної допомоги. Проведено всі необхідні реанімаційні заходи, які позитивних результатів не дали. Лікарі швидкої медичної допомоги констатували смерть засудженого », – йдеться у повідомленні.

Олексій Навальний, фото: Facebook