Пільги можуть не продовжити: хто з українців ризикує залишитись без допомоги

Деякі українці, які отримують пільги на оплату комунальних послуг, ризикують залишитись без допомоги, якщо не звернуться до органів Пенсійного Фонду. Про це повідомили у прес-службі відомства.

У лютому Пенсійний фонд отримає необхідні дані про доходи сім'ї пільговиків. Після цього буде розраховано пільгу на новий період. Для більшості одержувачів допомоги процедуру буде проведено автоматично, тобто без необхідності повторно звертатися до органів ПФУ.

"З січня 2024 року право на отримання пільг щодо оплати житлово-комунальних послуг буде визначено органами Пенсійного фонду України відповідно до доходів, отриманих сім'єю пільговика за період з липня по грудень 2023 року", - пояснили у ПФУ.

Пільги для пенсіонерів. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Мешканцю Полтави 18 разів вручали повістку та визнавали придатним: як йому вдалося уникнути служби

На Полтавщині чоловіку вручили 18 повісток. Щоразу йому вдавалося уникнути мобілізації навіть незважаючи на те, що його визнано придатним до служби.

Про цей випадок розповів на брифінгу начальник служби зв'язків із громадськістю Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін.

Зазначається, що мешканець Полтавщини 16 разів приходив до ТЦК, проте військова частина відмовлялася брати його на службу та через деякий час знову надсилала повістку.

Вручення повістки, скріншот: YouTube

Пенсії нараховуватимуть по-іншому: як це позначиться на виплатах

Державні службовці, відповідно, можуть отримувати пенсійні виплати інакше. Такі зміни зумовлені реформою системи оплати. Про це повідомляється у відповідному проекті Постанови Кабінету Міністрів, розміщеному на сайті профспілок.

У записці пояснення йдеться про зміни в системі оплати праці, починаючи з 1 січня цього року. Структура заробітної плати для держслужбовців змінилася: підвищилися посадові оклади (має дорівнювати 70%), і зменшиться розмір варіативної оплати праці (надбавки, премії) – 30%.

Завдання проекту – розробка та впровадження одноманітного підходу і для виплати заробітної плати, і для виплати пенсійного забезпечення.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

Зірка Голлівуду Меган Фокс жорстоко принизила українок, акторці пророкують "загибель" кар'єри

Всесвітньо відома голлівудська актриса Меган Фокс, яка любить молодших хлопчиків, оскандалилася в соціальній мережі Instagram. В усьому винна її нова публікація в якій вона образила українок.

Меган опублікувала фото з вечірки після Super Bowl (фінал чемпіонату з американського футболу). На ньому Фокс зображена разом зі своїм бойфрендом Machine Gun Kelly та Тейлор Свіфт. Користувачів здивував зовнішній вигляд 37-річної Фокс, у тому числі її обличчя. Фани підозрюють артистку у надмірному захопленні уколами краси.

У свою чергу, Меган Фокс залишила посаду, в якій, на її думку, "дотепно пожартувала" і порівняла себе з "надувною українською лялькою".

Меган Фокс. Фото Instagram

Ані квітів, ані грошей: популярна доставка квітів Flowers.ua залишила ошуканими сотні українців у День Закоханих

У соціальних мережах "ходять" коментарі українців, які залишилися ошуканими відомим магазином квітів. Клієнти заплатили за послуги, але нічого не отримали.

На таку ситуацію масово скаржаться українці, які замовили доставку квітів у Flowers.ua. При цьому кількість обурених клієнтів складає сотні людей по всіх куточках України.

Послуги доставки замовляли і військові, які хотіли привітати своїх обраниць зі святом. Але отримали витрачені нерви та витрачений час. У соціальній мережі доставки кольорів коментарі від ошуканих людей активно видаляють. Попри це знайти коментарі розлючених українців можна досить просто.

Доставка квітів Flowers.ua. Фото: скрін Інстаграм