Схоже, що наразі в Україні немає й одного дня без корупційних скандалів. Цього разу громадськості повідомили про зловживання владою одного із воєнкомів на Закарпатті. Так, голова одного з відділів Ужгородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки змушував солдатів будувати йому приватний маєток.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Державного бюро розслідування України у мережі Telegram.

Вручення підозри, фото: ДБР

Повідомляється, що посадовців викрили ще влітку 2023 року. Тоді було встановлено, що за наказом посадової особи підлеглі військовослужбовці з січня до серпня минулого року замість служби проводили будівельні роботи на його обійсті.

На будівництві постійно працювало п'ять солдатів, а ще один підлеглий за погодженням із керівником замість служби займався підприємницькою діяльністю.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Попри це всі військові отримували матеріальне забезпечення від держави. Таким чином, їм було безпідставно нараховано та виплачено понад 500 тисяч грн.

Публікація ДБР, скріншот: Telegram

Колишнього військового комісара звинуватили у перевищенні службових повноважень (частина 5 статті 426-1 Кримінального кодексу України) та віддали під суд, який обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення 800 тис. грн застави.

А поки продовжувався розгляд справи, фігуранта звільнили з посади. Наразі також вирішується питання щодо відшкодування завданих державі збитків — на колишнього чиновника складено адмінпротокол про корупцію.

Нагадаємо, мешканцю Полтави 18 разів вручали повістку та визнавали придатним: як йому вдалося уникнути служби.

Раніше повідомлялося, 33 повістки за відпустку: чоловік назбирав рекорд за відпочинок на Закарпатті.

Також, у Раді заявляють, що законопроєкт про мобілізацію порушує права людини.