За теплі батареї віддамо останні гроші: суми у платіжках за опалення зросли на 30%

Українці отримали платіжки за січень 2024 року із сумами за централізоване опалення більше на 30% порівняно із груднем. Комунальники пояснили, із чим пов'язаний такий стрімкий приріст у рахунках.

Жителям Чернігова прийшли платіжки за опалення із несподіваним "сюрпризом". При тому, що тарифи на послуги фіксовані та змінюватися не можуть, суми в рахунках за січень виявилися майже на третину вищими, ніж за грудень.

Фахівці "Облтеплокомуненерго" заявили, що різниця в платіжках пов'язана зі зміною середньомісячної температури. Так, грудень 2023 року був теплішим, січень січень 2024 року. Отже, домогосподарства споживали більше теплової енергії, що спричинило зростання сум у платіжках.

Кіт на батареї. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Як платити за світло менше: важливий нюанс від обленерго

Не всі українці можуть оформити субсидію або отримати пільги від держави, але при цьому шанс заощадити на платіжках є у багатьох. Фахівці "Закарпаттяобленерго" пояснили, хто може платити за світло менше.

У споживачів, які не мають права ні на субсидії, ні на пільги, є можливість віддавати за електроенергію скромніші суми. Однак для цього доведеться "прикласти руку".

Так, енергетики нагадують, що найпростіший спосіб зменшити суми в платіжках – розумніше споживати електроенергію. Навіть мінімальні старання можуть позитивно вплинути на місячний рахунок.

Українці без світла, скріншот: YouTube

Українцям допоможуть виправити матеріальне становище: кому виплатять від 2 до 30 тисяч гривень

Декілька категорій українців можуть отримати матеріальну допомогу у розмірі від 2000 до 30 000 гривень. Про це повідомляється на facebook-сторінці Щастинської міської громади.

Програма підтримки поширюється на ВПО Щастинського міського територіального товариства, яке перемістилося після 24 лютого 2022 року та перебуває на підконтрольній уряду Українці території.

Розмір матеріальної допомоги визначається спеціальною комісією залежно від складності проблеми заявника.

Гроші. Фото: скрін youtube

"Третя платіжка" за газ щомісяця – міф чи реальність: газовики поставили крапку у цьому питанні

Технічне обслуговування газового обладнання – важлива складова правильної роботи приладу, яку необхідно проводити регулярно. Саме плату за цю послугу називають "третьою платіжкою". Проте чи надходитиме така квитанція щомісяця?

На це питання відповіли у Дніпропетровській філії "Газмережі" у своєму Фейсбуці. Крім цього, в компанії пояснили ще два важливі питання.

У грудні 2023 року НКРЕП підписала постанову, згідно з якою всі балансоутримувачі та співвласники багатоквартирних будинків, які не мали договорів, мають подати заявку на приєднання до Колективного договору. Ті ж співвласники, які не подали заявку, автоматично вважаються приєднаними до Типового договору з оператором ГРМ.

Лічильник газу, скріншот: YouTube

Українцям підсовують фальшиві долари: як не втратити свої заощадження

Долари залишаються найбільш ходовою валютою для заощаджень. Однак не рідко фальшивомонетники намагаються "впарити" підроблені гроші, і ви можете залишитися без своїх "кровно зароблених".

Як не обміняти гривні на підроблені папірці та не дати себе обдурити, розповідає видання "Pro Гроші".

Щоб уникнути ризиків, варто знаки, які ознаки відрізняють справжню купюру від підробленої.

Долари. Фото: скрін youtube