Українські чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, можуть мати справу з додатковими складнощами у разі ухвалення Верховною Радою нового законопроекту №10449 про посилення мобілізації.

Про це застерігає київська адвокат Крістіна Очкур на своєму Youtube-каналі. Відповідно до цього законопроекту, громадяни чоловічої статі віком 18-60 років зможуть скористатися консульськими послугами за кордоном лише за наявності військово-облікових документів.

Мобілізація. Фото: скрін youtube

Це стосується також переоформлення закордонних паспортів після закінчення терміну їхньої дії. При цьому в тексті документа не уточнюється, чи йдеться про обмеження для тих, хто виїхав до або після повномасштабного вторгнення. Тобто зміни можуть торкнутися всіх чоловіків призовного віку, які опинилися за межами України з будь-яких причин.

Крістіна Очкур зазначає, що це вже друга спроба посилити мобілізаційні заходи, які вносяться до ВРУ цієї зими. Тому велика ймовірність, що такі зміни все ж таки будуть прийняті.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Показати ще

мобілізація у Львові \ фото телеграм-канали

Наразі складно спрогнозувати, чи буде ухвалено законопроект у запропонованій редакції. Проте слід бути готовими до нових "правил гри" у разі посилення мобілізаційних заходів держави на тлі війни.

Нагадаємо, нардеп знайшов, кого мобілізувати насамперед: їхні десятки тисяч

Як повідомляв "Знай.uа", програміст раптово став машиністом "Укрзалізниці", але за кордон його не випустили: від в'язниці його врятувало лише "одне"

Знай.uа писав, де б ти не був, але маєш приписатися: ТЦК вже відчиняють двері для школярів