Мобілізація в Україні: кого планують закликати насамперед

До мобілізації можуть бути долучені неофіційно працюючі громадяни та фрілансери. Адже це майже 3 мільйони чоловіків, які потенційно можуть поповнити лави армії. Таку пропозицію висловив Володимир Головко – керівник Центру політичного аналізу.

Близько двох років в Україні триває війна, а разом із нею воєнний стан та мобілізація. Нещодавно військовий стан був продовжений ще на два місяці.

Проте останнім часом процес мобілізації йде дуже важко – добровольці вже давно на фронті, а охочих служити дедалі менше. На думку Головка, ТЦК можуть взятися за чоловіків, які працюють неофіційно та ніде не зареєстровані.

ТЦК полює за одеситами. Фото Telegram

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Показати ще

Перша заява Сирського: Головнокомандувач анонсував нові завдання

Новий головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський зробив заяву про першочергові завдання на новій посаді.

"На порядку денному стоять нові завдання. Насамперед, це чітке та детальне планування дій усіх органів військового управління, об'єднань, з'єднань та частин з урахуванням потреб фронту в новітній зброї, яка надходить від міжнародних партнерів. Найшвидший та раціональніший розподіл та доставка всього необхідного для бойових частин було і залишається основним завданням військової логістики", - зазначає Сирський.

Генерал Олександр Сирський. Фото: скриншот youtube

ТЦК не зупинить навіть ніч: Кабмін ухвалив важливе рішення

В Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбувається загальна мобілізація. З'явилася інформація, що тепер Територіальні центри комплектування (ТЦК та СП) прийматимуть громадян цілодобово.

Про це заявив українським журналістам представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Це стосується як персонально-якісного обліку призовників, так і обліку транспортних засобів. Цілодобовими також стануть медичні огляди та психологічні обстеження ВВК", - заявив Тарас Мельничук.

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

"Нафтогаз" розповів, як примножує цифри у платіжках: про це знали не всі

Дорогі споживачі газу, сьогодні ми розповімо вам, чому іноді у ваших квитанціях від "Нафтогазу України" здається, ніби лічильник "відпочиває", а всі розрахунки відбуваються на "вигаданих" розрахунках або відсутні зовсім.

Українці часто почуваються обдуреними, коли, здавалося б, дотримуються всіх необхідних інструкцій з оплати газу, а отримують борги та чужі для них нарахування.

"Нафтогаз" на своїй сторінці у Facebook детально роз'яснив, на основі чого вони формують квитанції про оплату. Давайте вникнемо в деталі.

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

Нарешті розрахуємось за опалення? Українці можуть отримати 5 тисяч на оплату комуналки

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за станом своїх платіжок за комуналкою, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що регулярну грошову допомогу на оплату ЖКП можна отримати за міською програмою в одній із областей нашої країни.

Цього разу наші читачі дізнаються, хто може розраховувати на виплати та що для цього потрібно зробити. Про це пише портал "На пенсії".

Одноразову щорічну грошову допомогу можуть отримати сім'ї військовослужбовців, які проживають у населених пунктах Івано-Франківської громади. З 2024 року міська влада збільшила розмір допомоги з 3000 грн до 5000 грн.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube