Поки українці щодня стикаються з тим, що банкомат вкотре "зажував" їхні купюри, мільйони гривень летять у гаманці банківських керівників. Погляньмо, які суми зберігаються на рахунках топових осіб.

На початку кожного року, коли більшість обивателів зайняті складанням новорічних планів та резюме, керівники державних банків України підбивають фінансові підсумки своєї роботи.

"Ощадбанк". Фото: скрін youtube

Міністерство фінансів вирішило проаналізувати та подати суспільству цю інформацію.

Грудень 2023 року приніс безліч цікавих даних про зарплати та винагороди у державних банках. Наприклад, зі звіту "Ощадбанку" за грудень 2023 року видно, що 8 членам правління, включаючи голову, виплачено зарплати на загальну суму 5,1 млн грн до оподаткування.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

"Ощадбанк". Фото: скрін youtube

Згідно з попередніми звітами за 2023 рік, загальні витрати із зарплат правління "Ощадбанку" перевищують 60 млн грн . При цьому найбільшу зарплату отримує голова правління Сергій Наумов, чий дохід до оподаткування за грудень 2023 року склав 1,17 млн ​​грн.

Також Мінфін з'ясував, що максимальна зарплата члена правління/заступника голови "Ощадбанку" за 2023 рік становила 740-750 тис. грн . грн/міс., а мінімальна – 300-450 тис. грн/міс.

ПриватБанк

Порівнюючи доходи керівників різних держбанків, видно, що у "ПриватБанку" вони значно вищі. Наприклад, у грудні 2023 року голові правління "Приватбанку" Герхардові Бешу нарахували зарплати на 1,9 млн грн до оподаткування.

Заступники голови банку також не залишилися осторонь, отримавши зарплати від 1,6 до 1,2 мільйона гривень. Ці цифри, безсумнівно, є суттєвими сумами в контексті "мізерних" виплат пенсіонерів.

Сенс Банк / фото: Знай.ua

У порівнянні з цим звіти про зарплати в "Сенс Банку" здаються більш врівноваженими. У грудні 2023 року тимчасовому голові, Олені Зубченко, було нараховано зарплату у розмірі 950 тисяч гривень до сплати податків з уточненням про доплату за виконання обов'язків голови.

Заступникам голови також нараховано по 750 тисяч гривень. Зафіксовані стандартні суми склали 524 тисячі та 623 тисячі гривень відповідно.

Таким чином, Новий рік приніс українцям не лише свято, а й розчарування, відкривши широкий погляд на фінансове закулісність країни.

Нагадаємо, "ПриватБанк" змінює правила: комісія буде іншою.

Раніше ми писали про те, що ліміти не лише за сумою: НБУ встановить нові обмеження на грошові перекази