Ракетний обстріл 7 лютого: палаючі будинки, воронки та загиблі

Вранці 7 лютого російські окупанти завдали чергового масованого ракетного удару по Україні. Постраждали 6 регіонів, у деяких вже відомо про загиблих мирних жителів. Про це повідомляє голова МВС Ігор Клименко.

Російські загарбники запустили десятки ракет зі стратегічних бомбардувальників, а також використали балістичне озброєння, ударні дрони та тактичну авіацію. Під удар потрапили шість регіонів України.

У Миколаєві згодом ракетний терор загинув один місцевий житель. Удар припав на приватний сектор – пошкоджено 20 будинків та газову мережу. На місці працюють рятувальники.

Ракетна атака по Україні Фото: ДСНС

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Показати ще

Посилення мобілізації: Верховна Рада підтримала новий законопроект

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про посилення мобілізації в Україні. Про це у своєму telegram-каналі повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Законопроект про посилення мобілізації підтримало 243 народних обранців. При цьому документ був ухвалений у першому читанні без пропозицій Комітету. Протягом двох тижнів у проект закону мають внести виправлення, а потім винести на друге читання.

За попередніми прогнозами, повністю законопроект ухвалять ближче до кінця лютого, а на початку березня його вже може підписати президент. За такого розвитку подій нові правила мобілізації набудуть чинності вже у квітні.

Мобілізація. Фото: скрін youtube

Напали і побили, бо думали, що "навідниця ТЦК": розлючений натовп накинувся на жінку з дитиною

Жінка разом із дитиною вирушила на пошту до сусіднього села, але все обернулося для них струсом мозку та забиттям носа. Жахлива ситуація сталася у селі Космач на Прикарпатті.

Місцеві мешканки заблокували автомобіль постраждалої та намагалися витягнути її на вулицю. Причиною такого вчинку стала думка, що гостя не є ніким іншим, як "навідницею ТЦК". Про це розповіла потерпіла Іванна Ванджурак на своїй сторінці у Facebook.

Напад на "навідницю ТЦК". Фото: скріншот з відео Іванни

Хто незабаром опиниться під загрозою звільнення

Національний банк провів опитування серед українських компаній та зробив прогнози на 2024 рік. Виявилося, що загалом очікувати кардинальних змін не варто, але є одна тенденція, яка, ймовірно, не сподобається українським працівникам.

Ситуація виглядає так: масштабних трансформацій на ринку праці не передбачається, повідомляють у НБУ. Ані різкого збільшення вакансій, ані масових звільнень.

Однак є галузі, де компанії планують вносити зміни до свого персоналу, і тут не все райдужно для працівників.

робота в офісі, скріншот з відео

Не лише пенсії та "мінімалка": як зміняться соціальні виплати українців у 2024 році

У січні 2024 року було підвищено мінімальну заробітну плату та прожитковий мінімум. Саме цим чинником зумовлено підвищення соціальних виплат для українців. Про це пише видання Еспресо.

Згідно з чинним законом, деякі соціальні виплати мають бути перераховані через підвищення мінімальної заробітної плати. Це стосується лише тих виплат, які прив'язані до прожиткового мінімуму.

У Міністерстві соціальної політики визначають два основні види соціальної допомоги громадянам.

Соціальні виплати, скріншот з відео