Щоб отримувати платіжки з сумами за фактичне споживання, українці мають щомісяця передавати показники лічильника. Окрім цього для уникнення боргів потрібно вчасно сплачувати рахунки за комуналку.

Але трапляються випадки, коли людина виконала все, але з'явилася заборгованість. Для того, щоб приводу хвилюватися за борг не було, потрібно пам'ятати відразу про декілька важливих моментів. Про один з них розповіли фахівці Yasno у відповідь на коментар споживача.

Платіжка. Фото: скрін youtube

Чоловік заплатив за світло через чат-бот в Вайбері, але заборгованість лишилася. Ба, більше, на гарячій лінії підтвердили відсутність будь-якого боргу.

На це відреагували працівники компанії Yasno. За їх словами зарахування платежів відбувається протягом 3-5 днів. Точний термін залежить від обраного платіжного сервісу. Щоб оплата відбулася миттєво, спеціалісти радять користуватися особистим кабінетом.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Показати ще

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Окрім цього є ще один нюанс. Показники лічильників приймаються протягом 5 днів: два останніх дні місяця та три перших наступного місяця. На основі цих даних формуються платіжки. Сума до сплати з'являється не відразу після завершення прийому показників.

Тому, в компанії нагадали, що сума до сплати в чат-боті Вайбер оновиться приблизно 10 числа - після завершення розрахункового періоду.

Звернення до Ясно. Фото: скрін Фейсбук

Пояснення Ясно. Фото: скрін Фейсбук

Пояснення Ясно. Фото: скрін Фейсбук

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, гроші за труби: експерт пояснив, чи мають українці платити за доставку газу

Раніше портал Знай інформував, доведеться обирати між їжею та платіжками: коли зростуть тарифи на газ, тепло та гарячу воду

Також наш портал повідомляв, може погано закінчитися: енергетики зробили важливе попередження