Житлова субсидія у 2024 році: нові зміни, які можуть вплинути на призначення допомоги

Житлова субсидія – допомога від держави, яка призначається на оплату комунальних послуг. Отримати його можуть сім'ї із невеликим доходом.

У 2023 році було прийнято низку змін, що впливають на призначення субсидії. Крім цього, низка нововведень почала діяти з 2024 року. Про те, що змінилося для одержувачів субсидій та українців, які мають намір звернутися за оформленням, розповіли у delo.ua.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Тарифи на проїзд можуть підвищитися вже навесні: хто з українців платитиме більше

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

В одному із міст України активно обговорюється підвищення вартості проїзду. Поки що питання збільшення тарифів для громадського транспорту на стадії обговорення, але вирішиться вже найближчим часом.

Планується, що тарифи на проїзд у громадському транспорті можуть зрости вже цієї весни. Про це повідомив заступник міського голови Ігор Крохмаль у коментарі Громадському.

Нині ціна на проїзд у Чернівцях складає 10 гривень. студенти та школярі, у період навчання, мають пільги на проїзд у розмірі 50%. Тобто платять лише 5 гривень. Згідно з новим розпорядженням, тариф на проїзд у тролейбусі становитиме 12 гривень.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Українець запевняє, що його викрали ТЦК і відправили служити незважаючи на невиліковну хворобу

Драма Сергія Гришина, 34-річного мешканця Дніпропетровщини, стала частиною трагічної реальності, яка розгортається на тлі воєнних подій в Україні. За його словами, 21 січня його викрали представники Чернівецького ТЦК прямо із залізничного вокзалу об 11 годині ранку.

Гришин стверджує, що його утримували у військкоматі у неналежних умовах, позбавивши їжі та води, вимагаючи підписати контракт та вирушити на службу до одного з підрозділів Збройних Сил України. Однак він страждає на невиліковну хворобу нирок.

Співробітники ТЦК. Фото: facebook.com/lvivobltck

"Саня, ти е**нувся?": Олександр Педан розлютив українців, захищаючи викрадача 1,5 млрд ЗСУ

Колишній керівник департаменту Міноборони України Олександр Лієв проходить у справі про розкрадання 1,5 млрд. грн., які виділялися на закупівлю снарядів для української армії. В останні дні січня суд так і не обрав запобіжний захід підозрюваному. Прокурор просив помістити підозрюваного під варту з можливістю внесення застави у розмірі 268,9 млн. грн.

У залі суду були присутні шоумен Олександр Педан та представник апарату РНБО Андрій Демартіно.

Обидва були готові взяти Лієва на поруки. Крім Лієва, у справі фігурують ще троє людей. У соціальних мережах Олександра Педана користувачі почали активно питати, чому він не відповідає в коментарях, "за скільки продався". Українці не розуміють, як можна ручатися за людину, яка, ймовірно, викрала в армії твоєї країни 1,5 млрд.

Олександр Педан, скріншот: YouTube

Витрати на похорон сильно змінилися: які суми доведеться викласти

Згідно з останніми оновленнями від Пенсійного фонду, тепер в Україні встановлено єдиний розмір видатків на поховання після нещасного випадку на виробництві. Такі зміни зроблять процес прозорішим і зручнішим для тих, хто стикається з цією скрутною ситуацією.

Наразі розмір витрат на поховання та пов'язаних з цим ритуальних послуг по всій Україні становить 10 406 гривень, повідомило головне управління Пенсійного фонду у Донецькій області у Facebook.

Раніше постанова встановлювала різні розміри витрат на поховання у різних областях, наприклад, на Донеччині цей розмір становив 8 622 гривні.

Похорон воїна ЗСУ та його мами, фото: Facebook