Колишній керівник департаменту Міноборони України Олександр Лієв проходить у справі про розкрадання 1,5 млрд. грн., які виділялися на закупівлю снарядів для української армії. В останні дні січня суд так і не обрав запобіжний захід підозрюваному. Прокурор просив помістити підозрюваного під варту з можливістю внесення застави у розмірі 268,9 млн. грн.

У залі суду були присутні шоумен Олександр Педан та представник апарату РНБО Андрій Демартіно.

Обидва були готові взяти Лієва на поруки. Крім Лієва, у справі фігурують ще троє людей.

Олександр Лієв, скріншот: YouTube

У соціальних мережах Олександра Педана користувачі почали активно питати, чому він не відповідає у коментарях, "за скільки продався". Українці не розуміють, як можна ручатися за людину, яка, ймовірно, викрала в армії твоєї країни 1,5 млрд.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Ось що пишуть українці в соціальних мережах про вчинок Олександра Педана:

Коментарі українців, скріншот: Instagram

Коментарі українців, скріншот: Instagram

Коментарі українців, скріншот: Instagram

Коментарі українців, скріншот: Instagram

Також у соціальних мережах пригадали тому самому Олександру Лієву публікації з окупованого Криму, де він заявляв, що "всі ми росіяни". Українці не розуміють, як людина з такою позицією може перебувати при владі під час війни, причому й у найвищих її ешелонах в оборонному відомстві.

Публікація "Трухи", скріншот: Telegram

Дещо з історії справи "Про розкрадання 1,5 млрд для ЗСУ"

За попередніми даними, ще влітку 2022 року чиновники з МО України уклали контракт із "Львівським арсеналом" про закупівлю артилерійських снарядів на суму 1,5 млрд грн, проте снарядів у МО України немає досі.

У прокуратурі заявили, що глава компанії Sevotech Хорошаєв вирішив заволодіти великою сумою грошей. Для цього він і створив ОЗУ, в якій був і Лієв. Влітку 2022 року в МО України ухвалили рішення придбати снаряди 82-го та 120-го калібрів.

Восени 2022 року Лієв уклав контракт із "Львівським арсеналом" на закупівлю снарядів, яких у природі не було. Згодом "Львівський арсенал" перерахував гроші словацькій компанії Sevotech, а ті їх перенаправили до хорватської компанії WDG.

У прокуратурі згадали і травневі події 2022 року, коли Sevotech за контрактом з МО України зобов'язалася поставити 18 тисяч шоломів та балістичних жилетів, але за фактом поставила лише 2 тисячі та 4,5 тисячі відповідно.

У ході засідання суду Лієв зізнався, що його затримали на кордоні при спробі перетнути його: нібито при ньому були підроблені документи.

Нагадаємо, Голову КРАЇЛ Івана Рудого підозрюють у корупції: "Їм заносять сотні мільйонів".

Раніше повідомлялося, що суд вирішив не заарештовувати маєток, подарований синові львівського голови ТЦК: скоро ще й вибачаться?

Також, депутати з новою зарплатою, але начальник автобази Ради отримує більше: кому українці купують Tesla та шикарні маєтки.