Валерія Залужного звільнили, - соцмережі (оновлено)

Сьогодні ввечері багато телеграм-канали почали публікувати новину про звільнення Валерія Залужного.

Зокрема, інформацію поширює Борислав Береза ​​– колишній народний депутат України, з посиланням на джерела в Офісі Президента.

За його словами, інформацію, нібито, вже підтвердили два джерела. Проте офіційно про звільнення Головнокомандувача ніхто не заявляв. Незабаром Міноборони спростувало цю інформацію, як і речник Зеленського Никифоров.

Валерій Залужний, фото: Telegram

Популярні новини зараз

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Пощастить багатьом, але по-різному: як зміняться пенсії українців після 1 березня

Трохи більше місяця залишається до наймасштабнішого перерахунку пенсій у 2024 році. Розмір виплат зміниться у більшості пенсіонерів, проте кожному поталанить по-різному. На що можуть розраховувати люди похилого віку, пояснив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За час повномасштабної війни уряд уже провів два масштабні перерахунки пенсійних виплат у 2022 та 2023 роках. Також щорічну індексацію буде проведено з 1 березня 2024 року, незважаючи на дефіцит держбюджету.

За попередніми розрахунками пенсії українців зростуть у середньому на 13%. Державний бюджет передбачає витрати на соціальну сферу у розмірі 470 мільярдів, що на 25 мільярдів гривень більше, ніж торік.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Українцям готують серйозні зміни у бронюванні від армії: багатьох це обурило

Нардепи готують зміни до закону про мобілізацію, завдяки якому хочуть радикально змінити процес боротьби працівників. Вони пропонують дозволити всім підприємствам бронювати своїх співробітників за щомісячний платіж у 20 тисяч гривень за особу.

Про це пише Forbes.

Співавтор законопроекту нардеп Дмитро Наталуха розповів, що бронювання хочуть дозволити всім працівникам, а не лише працівникам критичної інфраструктури.

Військкомат в Україні, фото eadaily

Українці побоюються газових платіжок: поблажок більше не буде

З 2020 до 2024 року українці жили в безтурботному світі газових платіжок, де вони не знали, що таке платити за обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання. Виявилося, що відсутність оплати призводила до системних проблем, аварій та навіть людських жертв.

Про це розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в ефірі Громадського Радіо.

"З 2020 року до початку 2024 року ми фактично за обслуговування газових мереж багатоквартирного будинку не платили", - каже Олег.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

По 25 гривень за кубічний метр: українцям приготували нові тарифи на комуналку

Українцям слід готуватись до підвищення важливої ​​комунальної послуги. Подорожчання зачепить як побутових, і інших споживачів. Про це повідомляє "Інформатор".

Українцям вирішили підняти тарифи на вивіз сміття. Подорожчання запланували у Брошнів-Осадській громаді, що на Івано-Франківщині. Подорожчання послуг пояснюють тим, що востаннє розцінки підвищували ще в 2021 році і тариф, що діє, вже давно не є економічно обґрунтованим.

Тарифи на вивіз сміття для населення планують підняти до 25,15 гривні за кубічний метр. Ця сума братиметься з однієї людини. Водночас, для решти споживачів тариф буде збільшено до 301,74 гривні за кубометр.

Комуналка. Фото: скрін youtube