Пенсіонерам у 2024 році додадуть майже 1000 грн до виплат: є одна вимога

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Пенсії українців можуть відрізнятись залежно від стажу, заробітної плати, яку офіційно виплачували під час роботи, а також від віку. Згідно з рішенням уряду та законом про підвищення соцгарантій для окремих категорій осіб, у 2024 році пенсіонери, яким виповнилося 80 років, мають право на доплату у розмірі 944,4 грн. Проблеми зі здоров'ям та необхідність допомоги потрібно підтверджувати відповідними медичними документами. При цьому, якщо людина отримує пенсію по інвалідності, така доплата до пенсії їй не належить.

Українців залишать без світла вже у найближчі дні: що потрібно терміново зробити споживачам

Вимкнення світла за борги. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Показати ще

Деяким українцям, які заборгували за постачання електроенергії, будуть вимикати світло вже наприкінці січня. Мова йде про жителів трьох областей: Київської, Дніпропетровської та Донецької. Зазначається, що протермінована заборгованість жителів Дніпропетровської області та Києва зараз складає понад 1,2 млрд гривень. Через це постачальник електроенергії "Yasno" почне відкючати світло боржникам вже у найближчий час, у останніх числах січня. Однак знеструмлювати споживачів будуть не одразу, а через 10 днів після отримання ними паперового попередження.

Забирають гроші у пенсіонерів: українець вилив правду про "Ощадбанк"

Карта "Ощадбанку". Фото: скрін youtube

Українець поскаржився на велику комісію від "Ощадбанку" за зняття готівки на касах супермаркетів. Співробітник фінустанови дав відповідь. Негативний відгук залишили на акаунті банку в соцмережі. Клієнт повідомив, що комісія, при чому значна, нараховується навіть при знятті пенсії людьми похилого віку. Також він стверджує, що в інших банках такої практики немає, тим більше таких шалених відсотків. В Ощадбанку ніяк не заспокоїли обуреного клієнта, а лише нагадали, в якому розмірі встановлена ​​комісія за зняття готівки через POS-термінал. Відмінність у тому, через термінал якого банку знімалися гроші.

Українські жінки бунтують через подорожчання комуналки: віддаємо за каналізацію вже 158 грн

Фото зі зборів, Валентина Остерська, "Вісник Ч"

З Чернігівської області прийшли дуже важливі новини. Так, у селищі Ріпки (Чернігівський район) 16 січня, прямо у центрі містечка зібралося близько трьох сотень місцевих мешканців. Серед усіх "протестувальників" переважна більшість жінки. Мета зборів – з'ясувати чому зросли тарифи на комунальні послуги, зокрема на воду та каналізацію. Місцеві жителі розповіли, що вода була по 30 гривень 76 копійок за кубометр, стала 62 гривні 66 копійок. За каналізацію платили 63 гривні 89 копійок, стало 158 гривень 18 копійок. Звідки взялися такі цифри, ніхто не пояснив.

Григорія Решетника зустріла на вокзалі не дружина, а ТЦК

Григорій Решетник. Фото Instagram

Відомий український телеведучий, який став відомим завдяки романтичному шоу "Холостяк", нещодавно зізнався українцям, що його в Одесі зупинили співробітники військкомату. Український ведучий вирушив у відрядження до Одеси, де вранці на вокзалі до нього підійшли представники військкомату та запросили документи. Ведчуй стверджує, що перехожі здивувалися тому, що повістки вручають не лише звичайним українцям, а й зіркам. Звичайно поводили вони себе із ним виховано, і зустріли його без "бусіка".