За три місяці – 136 мільйонів гривень штрафів: за що карають українців

З 1 жовтня 2023 року в Україні повернули штрафи за відсутність касових апаратів. За останні три місяці минулого року бізнес отримав понад 9100 штрафів.

Про це свідчать дані статистики податкової служби України, які оприлюднили для Forbes Україна.

У сфері застосування РРО та ПРРО було виявлено 9100 порушень бізнесу, зафіксованих податковою службою. Лише за останні три місяці українці сплатили 136 мільйонів гривень штрафів. При цьому лише за не застосування РРО ППРО було сплачено 107,4 мільйона гривень.

Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Показати ще

Померти вже не по кишені: як подорожчали ритуальні послуги

У Хмельницькій області минулорічна інфляція виявилася на рівні 6,3%, що у чотири рази менше, ніж у попередньому році. Грудень став заключним місяцем, коли ціни піднялися на 0,7%.

За останній місяць минулого року аналітики відзначають зростання цін на продукти та безалкогольні напої на 1,5%. Особливо помітно подорожчали овочі та яйця – на 13,8% та 12,2%. Про це розповів Поділля. NEWS.

Деякий приріст також помітили у фруктів, яловичини, молока, олії, сметани, рису, м'яса птиці, хліба, кондитерських виробів, сиру, кисломолочної продукції, риби та продуктів із риби, а також безалкогольних напоїв.

Ритуальні послуги. Фото: скрін youtube

Українці звинуватили нардепа Гончаренка у розгоні російських фейків та хайпе, обранець відповів виборцям: "Ідіть на*уй"

Народний депутат України Олексій Гончаренко в середу, 24 січня, поки що не було нічого відомо про наслідки падіння літака ІЛ-76 у Білгородській області (РФ), вирішив висловити все своє невдоволення керівництву держави.

Олексій Гончаренко почав звинувачувати військових, чиновників і навіть блогерів, які нібито мовчать після інформації, що в літаку були полонені українські військові. Нардеп у своєму повідомленні вирішив прямо надіслати всіх на три літери.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Олексія Гончаренка у мережі Telegram.

Нардеп Олексій Гончаренко. Фото: Youtube

Не тільки "відріжуть" труби, а й заблокують рахунки: з боржниками розпочинають радикальну боротьбу

Нещодавно скасували мораторій на відключення комунальних послуг за борги. Тепер споживачі, які мають значні борги та не сплачують їх, можуть залишитися без комунальних послуг.

Мешканці Тернопілля мають бути готові втратити свої рахунки, якщо не погасять борги з комунальних платежів. Про це попередили у Чортківській міській раді.

У разі відкриття судового провадження блокуватимуться банківські рахунки споживача, навіть якщо рахунок пенсійний. У разі великих боргів вилучатиметься рухоме та нерухоме майно.

Вимкнення світла за борги. Фото: скрін youtube

Зарплати чекати не доведеться: українцям виплачують чималі гроші

Раптові звільнення та скорочення в Україні збільшились після початку повномасштабного вторгнення.

Після того як втратить роботу, громадяни можуть і не знати, на які виплати можуть розраховувати після звільнення. Тож у цьому питанні слід розібратися. Про компенсацію йдеться у Кодексі законів про працю.

Трудовий кодекс говорить про необхідність роботодавцем виплатити всі суми в день звільнення, незалежно від підстав, за якими буде розірвано трудовий договір.

Гаманець з грошима. Фото: скрін youtube