Нідерландська компанія Veon, яка володіє Київстаром, вирішила оскаржити судове рішення щодо заморожування корпоративних прав мобільного оператора, тобто арешту 47,85% акцій.

Служба безпеки України заморозила акції через зв'язок із російським олігархом Михайлом Фрідманом та його бізнес-партнерами.

У пресслужбі холдингу заявили, що корпоративні права в Київстарі належать виключно Veon, і юристи доводитимуть, що Фрідман ніяк не пов'язаний з мобільним оператором, а "підсанкційні особи не можуть користуватися будь-якими правами компаній".

"Київстар", скріншот: YouTube

"Особи, які потрапили під санкції, не володіють акціями Veon або Київстар, не можуть здійснювати будь-які права щодо Veon або Київстар, не є членами або учасниками будь-яких органів управління компанією, включаючи правління, не мають можливості контролювати чи впливати на рішення, прийняті Veon або Київстар, і не отримують вигоди від Veon або будь-якої з його операційних компаній", - йдеться у повідомленні Veon.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

У компанії наголосили, що не отримували рішення суду про арешт корпоративних прав Київстару.

Варто зазначити, що автор Telegram-каналу "Всі ходи записані" вважає, що таким чином Фрідман та інші російські олігархи намагаються повернути контроль над "Київстаром", який готуються націоналізувати після арешту активів.

Пост "Всі ходи записані", скріншот

Нагадаємо, у справі Фрідмана новий поворот: суд заарештував активи оператора Lifecell

Раніше ми писали про те, що на крок ближче до націоналізації? Суд заарештував частину "Київстар", яка належала Фрідману (оновлено)

Як повідомляв Знай.ua, годує окупантів і фінансує військові заводи: СБУ повідомила про підозру російському олігарху Фрідману