Батька народного депутата Олексія Гончаренка та ексмера Одеси Олексія Костусєва оголосили у розшук. Його підозрюють у причетності до схеми заволодіння комунальним аеропортом "Одеса".

Про це йдеться на сайті НАБУ.

У 2011 році одеські бізнесмени Борис Кауфман та Олександр Грановський зареєстрували фірму, та організували спільне підприємство з міськрадою, з розподілом до 75/25%. Через це товариство вони в майбутньому заволоділи Міжнародним аєропортом "Одеса".

Схему "покривав" тодішній мер міста та батько Олексія Гончаренко Олексій Костусєв.

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Тоді він заявив про нібито плани співзасновника інвестувати у розвиток аеропорту.

Також він підробив документи, що надавали підконтрольному ТОВ право утворювати спільне з міськрадою товариство в обхід конкурсу.

Завдяки йому аферисти заволоділи майном аеропорту на суму 118 млн гривень та доходами у 2,5 млрд грн.

Виведення Міжнародного аеропорту "Одеса" із комунальної власності проводилось на підставі рішення сесії Одеської міської ради.

Рішення не могло бути прийнятим без одностайного голосування фракції Партії Регіонів, яку на той час очолював депутат Одеської міської ради, а тепер мер міста Одеси Геннадій Труханов.

Геннадій Труханов. Фото скріншот з Facebook

Саме завдяки активному впливу лідера фракції ПР на депутатів та його особистому голосуванню, шахраям вдалося заволодіти найприбутковішим комунальним підприємством міста.

Вже будучи головою Одеси, Труханов одноосібно підписав у апеляційному суді в інтересах Кауфмана і Грановського мирову угоду, сприяючи їхньому виграшу у суді першої інстанції, і тим самим допоміг закріпити крадіжку цінного обʼєкта територіальної громади.

Геннадій Труханов: джерело:vesti.ua

Коли ситуація із розшуком Котусєва набула суспільного розголосу, його син нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко розповів про свої стосунки із батьком.

Гончаренко заявив, що усе дитинство він провів без батька, його навіть змушували платити аліменти, однак у 23 роки Олексій покликав його на своє весілля.

Нардеп Олексій Гончаренко. Фото: Youtube

Після того вони деякий час спілкувались, але через різні погляди на життя ще у 2009 році обірвав із батьком усі контакти.

Також Гончаренко заявив, що під час приватизації аєропорту він був депутатом Одеської облради і публічно виступав проти цієї оборудки.

Нагадаємо, ми писали, що в Одесі СБУ затримали родичів нардепа з "ЄС" Гончаренка: звинувачують у рейдерстві

Раніше повідомлялося, що топ-корупціонери перші в черзі: у Мін'юсті розповіли про повернення втікачів з-за кордону.

Також, українців розлютили прогулянки нардепа Гончаренка за кордоном, ще й син в Амстердамі навчається