Україна наклала арешт на активи підсанкційних російських олігархів Михайла Фрідмана, Петра Авена та Андрія Косогова. Зокрема, йдеться про 100% акцій "Київстар". Про це повідомляє Служба безпеки України.

За клопотанням СБУ суд заарештував усі активи, які належать російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову. Зокрема, йдеться про 100% акцій компанії "Київстар".

Михайло Фрідман, фото із вільних джерел

"Вартість заарештованих корпоративних прав становить понад 17 млрд. грн. Серед заблокованих активів – фінансові та страхові компанії, підприємства мобільного зв'язку та сфери ІТ, а також заводи мінеральних вод", - йдеться у повідомленні СБУ.

"Київстар", скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Випробування темрявою та холодом: експерт закликав готуватися

Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня

Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю

Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..."

Показати ще

Крім того, суд заарештував частини "Київстар" в інших компаніях, серед яких ТОВ "Хелсі Україна" та ІТ-компанія ТОВ "Київстар.Тех". Зазначається, що арешт провадився в рамках кримінальної справи за ч. 3 ст. 110-2 КК і не дозволить російським олігархам передати активи підставним особам, щоб уникнути їхньої передачі в дохід України.

Варто зазначити, що нещодавно Верховна Рада ухвалила законопроєкт про націоналізацію Альфа-банку, який належав Фрідману та Авену. Можна припустити, що наступна у черзі компанія "Київстар".

ОНОВЛЕНО

До редакції порталу Знай.ua звернулася компанія Київстар з проханням уточнити інформацію. Публікуємо коментар компанії без коментарів та ремарок.

"Компанія Київстар працює у звичному режимі, надає 24 млн абонентам високоякісні послуги цифрового електронного зв`язку, і є надійним партнером держави і суспільства, сплативши тільки під час повномасштабного вторгнення понад 15 млрд грн податків та зборів, а також 1,4 млрд грн допомоги для подолання наслідків війни і наближенні перемоги. Підсанкційна особа не є кінцевим бенефіціарним власником Київстар, жодним чином не впливає на діяльність компанії і не отримує ніякої фінансової чи іншої вигоди. Зазначена підсанкційна особа є міноритарним акціонером люксембурзької компанії LetterOne, яка є міноритарним акціонером міжнародної телеком групи VEON. Ще в лютому 2022 року його було усунуто від будь яких управлінських чи бізнесових процесів у LetterOne і VEON, а його активи в компанії LetterOne заморожені відповідно до фінансових санкцій США та Великобританії", – йдеться у повідомленні копманії Київстар.

Раніше портал Знай повідомляв, "Олігархи під час війни відриваються як можуть": забудовник Дегтярівського мосту відсвяткував ювілей у костюмі Юлія Цезаря.

Також наш портал інформував, олігарх Фукс втік від кримінальних справ в Україні: влаштувався в Лондоні і чекає поки "відчиниться вікно можливостей".

Крім того, ми писали, олігарх Ярославський збрехав харків'янам: не продав свою яхту для відновлення міста, а відпочиває на Лазурному березі.