Всі ми знаємо цю сувер'ю, що високосний рік – дуже невдалий рік. Це буквально п'ятниця тринадцяте щодня.

Останній високосний рік – 2020 – приніс нам усім пандемію коронавірусу, карантин, маски, обов'язкові вакцинації тощо.

Лікарні під час пандемії, кадр з відео

Звичайно, якби ми тоді знали, що нас тиснутиме далі, то із задоволенням залишилися б на карантині, а не поринули б у повномашстабну війну. І жарт про "Достав зі старої куртки маску і ностальгічно посміхнувся, поправляючи броніжелет" вже не такий вже й смішний. І ось, ми на порозі нового високосного року, адже 2024 року ним і буде. Давайте дізнаємося про це більше.

Щоб визначити, чи рік буде високосним, слід розділити його на 4 без залишку. У випадку 2024 результат цього поділу дорівнює нулю — це означає, що 2024 високосний. У лютому ми побачимо 29 днів замість звичайних 28. Наступними високосними роками будуть 2028, 2032, 2036, 2040, 2044, 2052 і таке інше.

Популярні новини зараз

Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі

В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози

ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким

Батьки бунтують проти 12 років навчання: коли діти будуть в школі більше і чому підлітків "відселять"

Показати ще

Святкування Нового року, скріншот з відео

Навіщо потрібен високосний рік

Історія високосних років сягає корінням у давні часи. Цей феномен запроваджено Юлієм Цезарем для корекції неточності календаря. Земля здійснює повний оберт навколо Сонця за 365 днів і 6 годин, тоді як календар складається з 365 днів. Це призводить до накопичення додаткових шести годин щороку. Тому раз на 4 роки до календаря додається один зайвий день, щоб компенсувати цю різницю і синхронізувати календар з астрономічними подіями.

Коли відзначають дні народження люди, народжені 29 лютого

Для деяких людей народження 29 лютого стає особливим успіхом. 2024 року такі щасливчики зможуть відзначити своє свято в повному обсязі. Однак як же вони відзначають свій день народження за решту трьох років? Більшість людей, що народилися 29 лютого, відзначають день народження або 28 лютого, або 1 березня, залежно від сімейних традицій. Деякі визначають дату свого дня народження так: якщо вони народилися 29 лютого до полудня, то відзначають 28 лютого, а якщо народилися після полудня, то 1 березня.

День народження

Прикмети високосного року

Одним із найпоширеніших забобонів, пов'язаних з високосними роками, є заборона на проведення весіль у такі періоди. Є повір'я, що шлюб, укладений у високосний рік, приречений на нещастя та розлучення. Проте статистика РАГСів у всьому світі не підтверджує цього забобону. Одружені у високосний рік розлучаються не частіше і не рідше, ніж ті, хто одружився в інші роки.

Заборони у високосні роки

Існує безліч забобонів та заборон, пов'язаних із високосними роками. Відноситися до них можна з деякою часткою гумору та скепсису, оскільки вони не мають наукового обґрунтування. Деякі із заборон, які іноді вважаються пов'язаними з високосними роками, включають:

  • купівлю та продаж житла;
  • переїзд;
  • зміну роботи;
  • початок нового бізнесу;
  • продаж дорогої нерухомості та коштовностей;
  • запуск будівельних чи ремонтних робіт (за винятком випадків нагальної потреби);
  • планування довгострокових справ

Переїзд, фото freepik

Нагадаємо, що цим знакам Зодіаку неймовірно пощастить 2024 року: список щасливчиків Зеленого Дракона.

Раніше ми повідомляли про колір, символ і матеріал 2024: що варто зробити вже зараз, щоб залучити удачу.