Через повномасштабне російське вторгнення в Україні багато громадян зі статусом ВПО, які особливо потребують підтримки держави, зокрема субсидії.

Які існують нюанси з оформленням житлової субсидії для внутрішньо переміщених українців, повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України у Донецькій області на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Внутрішньо переміщені українці здебільшого винаймають житло у більш спокійних регіонах. Для надання субсидії українці, які проживають у орендованому житлі, зобов'язані надавати договір оренди. Втім, на ВПО ця норма не поширюється – подавати заявку можна і без договору найму.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

За комуналку можна не платити зовсім: хтось з українців отримає 100% пільгу вже з жовтня

Отримає кожен учень: школярів чекають нові правила

Пенсіонерів змусять платити: важливе звернення податківців

Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати

Показати ще

Крім того, допомога на проживання, яку отримують переселенці, не враховується до сукупного доходу при призначенні субсидії. Розмір допомоги на оплату комуналки залежить від рівня доходів сім'ї та вартості послуг ЖКП, якими вона користується.

Подати заявку на субсидію ВПО, як і інші категорії українців, можуть особисто чи дистанційно – через вебпортал ПФУ або мобільний додаток Пенсійного фонду України.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям нараховують "зайві" куби та вигадують неіснуючі штрафи: як не потрапити на вудку газовиків.

Також наш портал інформував, чи терпіти відключення світла, чи змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як не втратити стаж та майбутню пенсію: протягом якого періоду українцям потрібно оцифрувати трудову книжку.