Незважаючи на зміщення фокусу уваги українців на війну, коронавірус нікуди не подівся, ним так ї хворіють у різних формах.

Тепер вакцинацію від коронавірусної інфекції в Україні можуть зробити обов’язковою для деяких категорій громадян. Таке припущення висловив головний санітарний лікар Ігор Кузмін під час брифінгу, передає Укрінформ.

Ігорь Кузін, фото: РБК-Україна

За слова Кузіна, у світі переглядають рекомендації щодо включення вакцинації проти Ковіду в план щеплень. Оприлюднити цю інформацію зможуть в листопаді цього року. А після світових рекомендацій. алгоритм зможуть розглянути і в Україні.

Головний державний санітарний лікар, заявив, що вже сформували певні групи ризику, для яких вакцинація може стати обов’язковою. Обов’язково, мають проходити вакцинацію медичні працівники.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Групи ризику віком після 60 років. У цьому віці організм піддається вірусам та інфекціям, а переносяться вони значно гірше. За статистикою, більшість смертей від наслідків коронавірусу спостерігалося у людей, які підпадали під цю вікову категорію.

Вакцинуватися можуть і громадяни з імунокомпрометованими станами. Це люди, у яких так чи інакше порушені функції імунітету через хронічні хвороби.

Дітям, які хворіють на інфекційні захворювання також можуть ввести обов’язкову вакцинацію. Це також пов’язано з можливим важким протіканням хвороби та надзвичайно високими ризиками ускладнення після. Тому для запобігання варто вакцинуватися.

Вакцинація. Фото: Anadoly Agency
Вакцинація. Фото: Anadoly Agency

Усі ці групи ризику мають одну спільну рису – велика ймовірність важкого протікання хвороби незалежно від штаму вірусу. Тому буде розглядатися варіант вакцинації.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, У польському Жешуві спалах смертельної болячки: ключове місто для військової підтримки України

Раніше на порталі Знай повідомлялося, Світ на порозі наступної пандемії? Новий штам коронавірусу прийшов у кілька країн, вакцини можуть бути безсилі

Також наш портал інформував За що у пологовому не треба платити: МОЗ назвав безоплатні послуги для породіль