СБУ повідомила про підозру російському олігарху Михайлу Фрідману, який причетний до фінансування повномасштабного вторгнення.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Михайло Фрідман. Фото: Youtube

Правоохоронці стверджують, що з початку повномасштабного вторгнення Фрідман "влив" близько 2 млрд рублів (приблизно $20,51 млн) у кілька військових заводів країни-агресора.

Серед них – "Тульський патронний завод", що виробляє патрони, а також "Уральський оптико-механічний завод імені Яламова", де виготовляють високотехнологічне обладнання для бойових літаків та гелікоптерів росії.

Популярні новини зараз

"Уникнути відключень - неможливо": якими будуть графіки взимку

На українців чекають додаткові квитанції: комуналка ще більше випатрає гаманці

Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК

Ощадбанк приготував оновлення для клієнтів: не поспішайте перевипускати картки

Показати ще

Михайло Фрідман, фото із вільних джерел

"Для фінансування загарбницьких "проєктів" кремля олігарх використовує активи підконтрольного йому російського фінансово-інвестиційного консорціуму "Альфа-Груп". Також він задіяв власні бізнесові ресурси для масового розповсюдження сухпайків, одягу та іншої продукції під торговим знаком "армия россии", яка постачається окупантам на передову", — йдеться у пресслужби.

Крім того, страхові компанії олігарха взяли на себе страхування військової техніки, а також життя і здоров’я окупантів.

Олександр Фельдман

Також силовики з'ясували, що фірма російського олігарха причетна до проведення підконтрольного ФСБ мобільного зв’язку у тимчасово окупованих регіонах України.

Михайло Фрідман. Фото: скриншот Youtube

Слідчі СБУ повідомили Фрідману про підозру за ч.3 ст.110-2 ККУ (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, вчинені групою осіб за попередньою змовою).

Зараз російський олігарх переховується в Британії та йому загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, ми писали, що український олігарх Фрідман допомагає росгвардії? Його активи досі працюють в Україні

Також "Знай.ua" інформував, що російські олігархи відрікаються від громадянства та переписують біографії: сподіваються уникнути санкцій

Також, які активи олігарха Фрідмана Україна так і не конфіскувала: Альфа-банк, Київстар і навіть Helsi