Згідно з християнським календарем 19 серпня 2023 року віруючі відзначають Яблучний спас.

За церковною термінологією це свято називається Преображенням Господнім. У Яблучний спас, як і в будь-яке інше свято, існують певні дії, які слід виконувати, а також обмеження, яких слід прислухатися, щоб зберігати в душі та в житті Божу милість.

Також існують різні обряди, про які ми розповімо нашим читачам нижче.

Обряди та замовляння на Яблучний Спас

Традиційним вважалося очищення будинку. Але зараз йдеться зовсім не про вимивання кутів і натирання шаф до блиску. Само собою в обителі має бути чисто, але прибирати на свято не рекомендується, необхідно це робити до свята. Йдеться про духовне очищення вдома. Проводиться легкий та дієвий обряд. Для його проведення береться церковна свічка та яблуко середнє чи велике. Яблуко розрізається навпіл, вирізується серцевина. В одну з половинок вставляється свічка, її підпалюють і проходять по всьому будинку, освячуючи кожен кут, наповнюючи його світлом та солодким ароматом свічки. Подумки чи пошепки слід промовляти молитву, після завершення освячення будинку обов'язково подякуйте всевишнім силам за те, що у вас є обитель, та інші блага за які хочете подякувати.

Популярні новини зараз

ТЦК отримали офіційний дозвіл запихувати чоловіків в автобуси – є певні умови

Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає

У червні на плечі українців ляже ще один платіж: кому і за що доведеться доплачувати

Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування

Показати ще

Молитва, Бог, фото: Знай.ua

Є звичаї, які проводитися на покращення фізичного здоров'я та підтримання молодості та краси. Для проведення цього обряду потрібні яблука, невеликий мішечок або тканина та обов'язково гарний настрій. Рекомендується брати саме ті яблучка, які ви самі зірвали з дерева. Візьміть одне або два яблука, поріжте їх на шматочки і в момент того, як різатимете, промовляйте:

"Твою молодість беру собі. Нове життя тепер починаю".

Після того як промовте ці слова в гарне блюдце, складіть нарізані шматочки яблук і покладіть на сонце. За день яблука насичуються сонячною енергією. Наприкінці дня складіть фрукти в заготовлений мішечок або ганчірочку, загорніть і покладіть поряд із тим місцем, де ви спите.

Спляча людина, фото: Знай.ua

Мішечок можна покласти на тумбу ліжка, акуратно прив'язати до билиця ліжка або просто покласти на ліжко поряд з подушкою. Перед сном повторюйте самі слова, як і під час нарізування яблук. Робіть це протягом двох-трьох тижнів, а після фрукти можна викидати, але при цьому обов'язково подякуйте матінці природі за допомогу і благодать. Вже з першого дня можна буде відчути приплив енергії та душевний підйом сил.

Цього дня сприятливими виявляються обряди для незаміжніх дівчат. Якщо заміж хочеться, а супутник ще не зустрівся, то слід піти в сад, знайти яблуню, що сподобалася, сісти біля неї або схилити голову торкаючись до кори дерева і поговорити з яблунею до душі, розповісти про свої переживання і бажання.

Наречена весілля. Фото: Знай.ua

А якщо у дівчини вже є на прикметі хлопчина, якого вона хотіла б бачити в ролі свого чоловіка, то необхідно почастувати його освяченим яблуком. Такий знак уваги цього дня додасть хлопцеві сміливості та розуміння почуттів дівчини. Щоб життя з майбутнім чоловіком безбідним було, біля храму всім подай милостиню. Чим щедріше в цей день ви зробите, тим багатшим будете жити з вашим чоловіком.

Нагадаємо, що "Воювати підуть усі": нардеп пояснив, у якому разі закличуть кожного.

Раніше ми повідомляли, що залишилися лічені дні : у YASNO звернулися до українців із важливим нагадуванням.

Також не зайвим буде нагадати про заборони на Успенський піст-2023: правила харчування, чому не можна укладати шлюб і за що треба молитися.