Багатомільйонні закупівлі під час війни не перестають дивувати. З'ясувалося, що з бюджету з 2022 року виділили майже 2,6 млн на перевезення посадових осіб, а саме – голови Черкаської облдержадміністрації Ігоря Табурця та його підлеглих.

Про це стало відомо завдяки даним у системі державних закупівель онлайн. Так, Черкаська ОВА минулого року здійснила невідому кількість перевезень посадових осіб на суму 1 081 621 гривень. А ось у 2023 році на цю ж справу витратили 1512000 грн. При цьому закупівлю було завершено 14.04.23, тобто всього декілька місяців тому.

Послуги з перевезення посадових осіб, скріншот

Послуги з перевезення посадових осіб, скріншот

Водночас голова Черкаської ОВА Ігор Табурець зробив вмілий піар-хід, коли у липні держава закликала місцеву владу не витрачати гроші з бюджету на безглузді закупівлі – ремонти доріг, фонтанів тощо. Зокрема, він наказав лідерам громад враховувати "пріоритети у витрачанні коштів", проте сам чинив з точністю до навпаки.

Табурець не соромиться витрачати мільйони з бюджету на поїздки по області, щоб влаштовувати фотосесії з кавунами та фермерами, вихваляючись плідною роботою та врожаєм.

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Табурець з кавунами, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, у Києві хочуть відновити обміліле озеро за 35 мільйонів: у 2024 році навіть пляж обіцяють облаштувати

Раніше ми писали про те, що "Це потрібно сьогодні": Терехов намагається виправдати будівництво офісного центру за державні гроші

Як повідомляв Знай.ua, майстер-клас з розпилу: у Конотопі закупили бетонні півсфери за ціною в 246 разів вищою за ринкову.