З 24 лютого 2022 року повітряний простір над Україною закрито через повномашстабне військове вторгнення Росії на нашу територію.

Хоча нещодавно і почали ходити чутки про те, що частково може відновитися пасажирське авіасполучення, але українська влада "погасили" всі надії через високу небезпеку відракетних обстрілів путінськими військами.

Аеропорт "Бориспіль". Фото: Youtube

Незважаючи на це, пасажирський літак таки пролетів до України. Точніше не пролетів, а випадково залетів 25 липня, про що свідчать дані Flightradar24.

Пасажирський літак Airbus A320-200, який виконував рейс з Осло (Норвегія) до Анталії (Туреччина), щоб обійти шторм, випадково залетів у повітряний простір України з Угорщини. Борт тривалий час перебував у забороненій для польотів зоні, перш ніж літак увійшов до Румунії, згідно з даними сервісу Flightradar24.

Популярні новини зараз

Готуйте мішки для грошей та відкривайте валютні рахунки: на кого із знаків Зодіаку зваляться шалені гроші ще до кінця року

"Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Після інциденту авіакомпанія BBN Airlines розпочала внутрішнє розслідування. Про це повідомляє норвезьке видання NRK.

Дані Flightradar24

Авіакомпанія BBN Airlines підтвердила, що інцидент був.

"Ми розуміємо занепокоєння, яке викликає цей інцидент, і гарантуємо, що активно вживатимемо заходів для запобігання подібним інцидентам у майбутньому", - пише представник BBN Airlines в електронному листі.

Літак із екіпажем був зафрахтований турецькою авіакомпанією Freebird Airlines. Компанія, яка виконує чартерні рейси до Туреччини, була таким чином відповідальним оператором за політ.

Ларс Педер Хага, призначений на посаду в норвезькій школі ВПС, наголошує, що зона заборони польотів над Україною існує з поважних причин. У той же час Хага зазначає, що реальна небезпека того, що літак буде збитий, ймовірно, була невеликою.

Літак

Нагадаємо, що Rainair розповіли про відновлення польотів з України, керівництво лоукостера вже у Борисполі: "З'єднаємо з 20 столицями ЄС".

Раніше ми повідомляли, що Повітряні сили прокоментували заяву Ryanair про польоти над Україною.