Вчені натрапили на те, що вони називають найглибшим кратером у світі, і він знаходиться глибоко на дні океану.

Експерти Ендрю Філксон та Тоні Йейтс опублікували нове дослідження ударного утворення , розташованого біля берегів Нового Південного Уельсу, Австралія. У документі йдеться про те, що вони вважають кратер, названий структурою Денілікін, найбільшою ударною структурою у світі.

Кратер, фото: Science Alert

Він простягається приблизно на майже 520 кілометрів завширшки, що на майже 160 км більше, ніж кратер, що раніше вважався найбільшим у світі. Раніше ударну структуру Шредефорт шириною 186 миль знайшли у Південній Африці.

Вчені підрахували, що структура утворилася близько 445 мільйонів років тому у період, відомий як пізній ордовик. У дослідженні стверджувалося, що виявлення структур такого роду сьогодні утруднене через ерозію та воду, що приховує глибину. Були складені докладні карти, щоб припустити, де астероїд міг зіштовхнутися із Землею, і вчені використовують геологічні відкриття, щоб краще зрозуміти це.

Популярні новини зараз

Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати"

Що буде з пенсіями у 2025 році: ухвалено важливе рішення

Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна

90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних

Показати ще

Це включає пошук зразків викиду - матеріалу, який відривається від Землі при ударі космічного каменю і може виявитися далеко від місця удару.

Астероїд. Фото: скрін youtube

Кратер Deniliquin ще мають протестувати. Додаткові дослідження, включаючи буріння, можуть підтвердити, чи справді він є найбільшим у своєму роді.

Нагадаємо, що потенційна небезпека для Землі: NASA попереджає про наближення величезного астероїда.

Раніше ми повідомляли, що 4-річна крихітка пішла на пляж і знайшла динозаврів: відкриття перевернуло уми вчених.

Також стало відомо, що величезний міфічний крокодил-динозавр нарешті спійманий.