Згідно з новим звітом, опублікованим Центром контролю та профілактики захворювань США (CDC), проказа несподівано повернулася у Флориді.

У звіті про випадок зазначено, що у 2020 році у США було зареєстровано 159 випадків прокази, причому у штаті Флорида було найбільше інфікованих. На Центральну Флориду припадав 81 відсоток випадків у штаті та близько п'ятої частини випадків, зареєстрованих у країні. Про це повідомляє IFL Science.

Прокази боялися ще з біблійних часів (її називали "божою карою"). Це довгострокова інфекція, викликана бактеріями, яка може призвести до пошкодження нервів, дихальних шляхів, шкіри та очей. Типові симптоми включають зміни кольору ділянок шкіри, незвичайні новоутворення на шкірі, виразки на ступнях, набряк обличчя, оніміння і потенційний параліч.

Пошкодження нервів є особливо неприємним елементом захворювання, оскільки воно призводить до відсутності здатності відчувати біль, дозволяючи ушкодженню та інфекціям частин тіла залишатися непоміченими.

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Іноді пошкоджені кінцівки доводиться ампутувати, хоча в даний час це стало рідкісним явищем завдяки ранньому виявленню та лікуванню.

Історично захворювання було рідкісним у США. Якщо випадки і виникали, зазвичай їх завозили з іншої частини світу, де хвороба більш ендемічна. Хороша новина у тому, що близько 95 відсотків людей мають природний імунітет до прокази.

Хвороба також піддається лікуванню, якщо вчасно виявити. Пацієнтам зазвичай призначають комбінацію антибіотиків, які слід приймати регулярно протягом кількох років.

Проте це не дуже втішить меншість людей, які можуть заразитися цією неприємною хворобою.

Нагадаємо, жінка зайшла в ліфт, але "вийшла" з нього вже мертвою, через три дні: вона просто розносила пошту

Як повідомляв "Знай.uа", медики розповіли, що дістають із підлітків: ви навіть це уявити не можете

Знай.uа писав, дівчина так хотіла кинути хлопця, що попросила у Бога алергію на нього: отримала "відповідь"