Голова МОН Оксен Лісовий анонсував запуск нового проєкту з "Захисту України".

У повідомленні Лісового, йдеться, що з вересня МОН запустить пілотний проєкт оновленої дисципліни "Захист України". Для його апробації оберуть школи з різних регіонів України.

Школа. Фото: youtube

За його словами, запит на актуалізацію був і від учнів, і від викладачів.

Проєкт оновленої дисципліни мають запустити вже з вересня у школах з різних областей. Учні і вчителі, які будуть брати участь у пілоті, залишатимуть відгуки, після чого програму фіналізують.

Популярні новини зараз

Великі зміни на ринку землі в 2025 році: українці можуть втратити право власності

У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Показати ще

Крім того, для вчителів проведуть навчання. Для цього залучать до співпраці міжнародні та громадські організації, зокрема спеціалістів, які готові навчати вчителів роботі із симуляторами FPV дронів, а також мають спеціалізацію у топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму.

Дрон. Фото скріншот з Youtube

"Якісна домедична допомога, мінна безпека, керування дронами і орієнтування на місцевості — те, на що сьогодні є запит, – зазначив Лісовий.

Для успішного втілення пілотного проєкту МОН планує провести курс для вчителів. Для цього залучать міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих. Вчителів будуть вчити керувати FPV дронами, орієнтуватися на місцевості, надавати домедичну допомогу та запобігати травматизму.

Нагадаємо, ми писали, що жінка зайшла до ліфта, але "вийшла" з нього вже мертвою, через три дні: вона просто розносила пошту.

Як повідомляв "Знай.ua" адміністраторів Telegram-каналів засудили до 5 років ув'язнення: попереджали про місця, де роздають повістки.

Також "Знай.ua" інформував, сім'я заробила мільйони, нелегально ввозячи сміття та переробляючи його: наслідки неминучі.