В Україні вирішили скасувати дію пільгового єдиного податку у розмірі 2%, що в результаті матиме негативні наслідки для простих споживачів. Зокрема, через це можуть зрости ціни.

Про це попереджає економіст Олександр Охріменко. За його словами, ціни на товари та послуги справді підвищаться, проте українцям не варто боятися суттєвого подорожчання.

Податкова служба, фото із вільних джерел

Він навів у приклад ситуацію з поверненням податків на паливо на довоєнний рівень. Народ лякали, що це спровокує значне зростання цін, але в результаті різниця виявилася не такою суттєвою. Так станеться і зі скасуванням пільгового єдиного податку з 1 серпня.

Крім того, закон про відміну пільг викликав критику серед підприємців та простих українців, але Охріменко вважає, що це вимушений крок, який допоможе економіці країни. Варто зазначити, що в Мінфіні очікують, що ухвалення законопроекту сприятиме збільшенню надходжень до державного та місцевих бюджетів у 2023 році на суму близько 10 млрд гривень.

Популярні новини зараз

Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

"Ціни трохи підростуть, але не радикально. Коли повернули довоєнні податки на паливо, багато хто очікував на стрімке зростання цін. Говорили, що паливо стане дорожчим десь на 20%. Воно справді подорожчало. Але 5%. У цьому випадку ситуація буде схожою. Подорожчання буде, але воно не буде критичним. Нас завжди лякають страшними сценаріями. Але слід розуміти, що цей крок вимушений. В умовах війни, коли катастрофічно не вистачає грошей, іноді потрібно відмовлятися від пільг", - сказав економіст.

Гроші. Фото: Youtube

Нагадаємо, українські сім'ї з дітьми можуть отримати знижку на комуналку: у ПФУ пояснили нюанси

Раніше ми писали про те, що мешканцям трьох областей виплатять допомогу: хто може отримати до 26 400 гривень

Як повідомляв Знай.ua, по 2000 гривень щомісяця: нова допомога для дітей, хто отримає