Сезон фруктів та овочів в Україні вже давно настав, але не всі вони є доступними для покупців. Зокрема, персики, нектарини, абрикоси та сливи. Ціни все ще залишаються високими.

Стало відомо, скільки доведеться заплатити українцям за ці літні фрукти і чи ціни будуть нижчими, пише "5 канал". Нині на український ринок із Одеської області завезли персики сорту "Кардинал", кілограм якого коштуватиме 55 грн, як і сливи з Вінницької області.

Овочі на ринку. Фото: скрін youtube

"65 грн у нас великі, 60 грн – середні, 55 грн – маленькі. Два дні, як ми почали їх возити. А до того були імпортні, вони були, м'яко кажучи, не смачні, а наші завжди будуть смачні, завжди", – поділився продавець Сергій.

Водночас за кіло імпортного іспанського нектарину просять значно більше – близько 120 грн. На столичних ринках ціни приблизно такі самі, середня ціна персиків від 55 до 90 гривень. Нектарини традиційно дорожчі – до 130 грн. Якщо говорити про сливи, то їхня вартість сягає 110 грн, можна знайти дешевше за 55 грн. Абрикоси – від 70 до 110 гривень.

Популярні новини зараз

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Слива. Фото: скрін youtube

Керівник проекту "АПК-ІНФОРМ овочі та фрукти" Олександр Хорев попереджає, що ціни не будуть нижчими. Фрукти могли б бути дешевшими, якби на ринок зайшли постачання з Херсонської та Запорізької областей, проте це неможливо через часткову окупацію та бойові дії.

"Наш основний постачальник персиків, нектаринів та абрикосів – це Туреччина. З'являються місцеві персики, нектарини та абрикоси. Вони з'являються на короткий період. Це 2-3 тижні. І в невеликій кількості. Ціни на місцеву продукцію такі самі, як і на імпортну. Ми не прогнозуємо стрімкого зниження ціни до кінця сезону місцевих фруктів, він уже завершиться через 2-3 тижні максимум, тому дешевші фрукти навряд чи будуть", – сказав він.

Нагадаємо, практично задарма: популярний овоч уже віддають українцям за безцінь, але буде ще дешевше