Після більше ніж 1,5 роки повномасштабного вторгнення стало відомо, що "Укроборонпром" не виготовив жодного ударного БПЛА. Як виявилося, Міноборони навіть не виявили зацікавленість у цьому питанні, а без вказівок відомства підприємство не має має права нічого випускати.

дрон. Фото: скриншот з відео

Менеджер проектів державного концерну "Укроборонпром" Олег Болдирєв (відомий як Мартін Брест) заявив, що держпідприємство не отримало жодного замовлення від Міністерства оборони України на виробництво ударних безпілотних літальних апаратів (БПЛА), тому серійне виробництво дронів-камікадзе не ведеться.

Про це повідомив веб-портал Defence Express, посилаючись на допис Болдирєва у коментарях до повідомлення в соціальній мережі Facebook українського журналіста Олександра Суркова.

Дрон. Фото скріншот з Youtube

Популярні новини зараз

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

"За півтори роки війни гусєвський оборонпром не те що не поставив на конвеєр типові зразки - але й не запропонував для ЗСУ жодного ефективного рішення. Все що вони демонстрували у презентаціях весь цей час - не результат роботи "потужних КБ", а інді-розробки наших кулібіних-одиначок які себе приписують чиновники з зарплатнями космонавтів"-зазначає журналіст.

У відповідь Мартін Брест зазначив, що "Укроборонпром" не є розпорядником бюджетних коштів:

"Він не може виробляти будь що, чого в нього не замовить держава. Бо інакше це "нанесення збитків державі". Так он. За весь час з початку повномашстабки Міноборони, як основний замовник, не те що дрона не замовило - навіть не виявило зацікавленості. А по закону без вимоги держави "Укроборонпром" не має права витрачати кошти".

Укроборонпром не виготовив жодного дрону. Фото Facebook

Як повідомляв "Знай.ua" міноборони витратило 33,3 млрд грн на зброю та забезпечення ЗСУ, але їх так і не отримали: "Прострочена заборгованість".

Також "Знай.ua" інформував, "жадібне корупційне створіння": військовий не стримався щодо Кличка після чергового затоплення Києва.