8 липня православна церква шанує благовірного князя Петра та княгиню Февронію, чудотворців та святих, які вважаються покровителями сім'ї та шлюбу.

Майбутній правитель Петро захворів на проказу і лікарі не могли позбавити його хвороби. Уві сні йому відкрилося, що його здатна зцілити лише дівчина на ім'я Февронія. Коли її привели до Петра, він закохався з першого погляду. І Февронія погодилася стати його дружиною. Після того, як вона вилікувала Петра, вони зіграли весілля.

Церква канонізувала Петра та Февронію у 1541 році. На Русі було прийнято молитися святим про благополуччя у ній. Свято Петра та Февронії вважається альтернативою католицькому дню святого Валентина.

День Петра та Февронії 8 липня: традиції

Зазвичай у це свято християни проводять богослужіння у церквах. У свою чергу подружжя молиться святим Петру і Февронії про сімейне благополуччя, одружені просять благословення.

Популярні новини зараз

Українцям запропонували перейти на новий тариф: зменшить рахунки за світло

Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це"

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Показати ще

Зазначається, що багато закоханих пар укладають шлюби або влаштовують заручини саме сьогодні. Наші пращури вірили, що такі родини завжди житимуть щасливо. Закохані та незаміжні дівчата знають, що 8 липня на землі панують магічні сили. Так, на Петра та Февронію прийнято ворожити на суджених і робити любовні привороти.

День Петра та Февронії 8 липня: заборони свята

Під час свята у православних християн проходить Петрів піст. Вважається, що якщо він випадає на вівторок, четвер, суботу чи неділю, то церква в цей день дозволяє вживати рибу, на понеділок – гарячу їжу без олії, на середу чи п'ятницю – неварену їжу рослинного походження.

Варто уточнити, що на Петра та Февронію забороняється здійснювати ритуали чорної магії. Водночас величезну користь можуть принести молитви та походи до храмів із чистими намірами.

Крім того, у цей день суворо заборонено проводити обряд вінчання, оскільки дата припадає на Петрів піст

Нагадаємо, що вивалили сотні мільйонів на дороги: трасу зробили "золотою", не показавши кошторис.

Раніше ми повідомляли, що документи втрачені, а пенсія є: що робити, щоб оформити виплати до ПФУ.