Зі Львова прийшли "гарячі" новини про долю керівника громадської організації "Корпус сприяння армії" та колишнього депутата Рудківської міськради Михайла Міхняка. Суд визнав Мишу винним у незаконному переправленні ухилістів за кордон.

А ще Михняка визнали винним за ч.1 ст.336 КК (ухилення від призову з мобілізації) та ч. 3 ст. 368-3 КК (підкуп посадової особи).

Об этом стало известно благодаря сообщению портала "Наші гроші Львів".

Михайло Міхняк, фото: Facebook

28-річний Мишко сукупно отримав 5 років позбавлення волі, близько 50 тис грн штрафу та трирічну заборону обіймати керівні посади у громадських організаціях. Проте реальне позбавлення волі суд вирішив замінити на трирічний випробувальний термін.

Популярні новини зараз

"Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок

Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн

Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

"З огляду на обставини вчинених кримінальних правопорушень, ставлення обвинуваченого до вчиненого, наявність обставин, що пом'якшують покарання, особистість обвинуваченого, який добровільно перерахував на потреби ЗСУ грошові кошти у розмірі 107,360 грн., усвідомлення ним своєї провини, суд приходить до переконання про можливість надати йому можливість. 75 КК України звільнення Михайла Міхняка від відбування покарання, із випробуванням, із встановленням йому випробувального терміну", - пояснив своє рішення суддя.

Михайло Міхняк з товаришем, фото: Facebook

Згідно з вироком, Михайло Міхняк надсилав до начальника Львівської обласної військової адміністрації звернення про внесення до системи "Путь" водіїв призовного віку, вказуючи на мету виїзду необхідність доставки різноманітної гуманітарної допомоги.

Внаслідок цього 22 чоловіки, які отримали такі дозволи за зверненнями Михняка, виїхали з України і не повернулися.

В Україні подібний вид незаконної діяльності, як показують сучасні реалії, є доволі поширеним. Нагадаємо, що є ще харківський айтішник Віктор Лазоренко, який самотужки побудував схему вивезення чоловіків за кордон. Нічого особливого вигадувати не довелося. Система "Шлях" ідеально підійшла для ділка Лазоренка.

Віктор Лазоренко

Хлопець працював у компанії Ideasoft, майже одразу, як то кажуть, "спіймав тему". Організував бізнес із вивезення через кордон колег по цеху - айті-фахівців із Харкова, Києва, Одеси, Львова. Особливого розмаху його "бізнес" набрав із запуском системи "Шлях".

Юристи Віктора Лазоренка оформляли документи і вносили їх у систему. За ці послуги саме контора Лазоренка брала по 10 000 доларів з людини.

Приблизно за рік йому вдалося переправити на той бік кордону півтори тисячі людей. Навіть за простими математичними підрахунками стає зрозуміло, що "брудними" Віктор Лазоренко заробив космічну суму - близько 15 мільйонів доларів!

Нагадаємо, начальник одного з ТЦК пояснив, чому з поліцією полюють на ухилістів.

Раніше повідомлялося, приїхали грати благодійний концерт, поїхали до військкомату: в Одесі запакували музикантів, повезли одразу до десанта.

Також, львівська ОВА видала сотні дозволів на виїзд: підозрілі організації допомагали ухилистам.