Українські садівники почали пропонувати до продажу перші цього сезону партії абрикоса. Незважаючи на низьку врожайність, цінники на товар помітно нижчі, ніж минулого року. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

В Україні цього сезону очікується найнижчий урожай абрикосів за останні 5 років. Більшість садівників скаржаться, що втратили близько 50-80% урожаю, проте це поки що ніяк не вплинуло на ціни. Перші партії пропонуються дешевше, ніж торік.

Абрикоси, скріншот: YouTube

Аналітики наголошують, що садівники почали продаж абрикоса в середньому на два тижні пізніше, ніж минулого сезону і пропонують продукцію невеликими партіями. Цінники коливаються у межах 50-60 гривень за кілограм, що в середньому на 33% дешевше, ніж на перші партії у 2022 році.

Ринок. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому

Якщо у вас пластикові вікна, то ви зобов'язані це зробити: поспішіть, часу залишилося мало

Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть

Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней"

Показати ще

Українські абрикоси поставляються на ринок у дуже маленькому обсязі, тому оптові компанії та роздрібні мережі на сьогоднішній день працюють здебільшого з імпортною продукцією. При цьому місцеві абрикоси мають не кращу якість - багато продукції невеликого "калібру" та ураженої різними захворюваннями, що скорочують термін реалізації.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців порадували доступними цінами на популярну літню ягоду: дешевше, ніж минулого року.

Також наш портал інформував, викладати півзарплати не доведеться: на прилавках супермаркетів з'являються дешеві овочі, які ціни.

Крім того, ми писали, фруктовий кошик замовляли? Наприкінці червня супермаркети оновили цінники на полуницю, виноград, апельсини та яблука.