Після тривалого та відчутного подорожчання в українських супермаркетах почали знижуватися ціни на овочі, а саме – на моркву та цибулю.

У травні аналітики фіксували дуже високий рівень цін на ці овочі – вартість сягала 70 гривень за кілограм та вище. Однак наприкінці червня морква та цибуля почали дешевшати, що не може не тішити. У середньому їх зараз пропонують 45-50 гривень за кілограм. Про це свідчать дані сервісу gotoshop.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Так, найвигідніша пропозиція цибулі зустрічається у мережах супермаркетів Ашан – ціни стартують від 44,90 грн/кг. У Сільпо молода цибуля вже коштує дорожче за 45,00 грн/кг, у Новусі – по 46,69 грн/кг, а в ЕКО Маркеті – за 46,90 грн/кг.

Варто враховувати, що торішня цибуля все ще залишається дорогою, за неї просять не менше 60-70 грн/кг.

Популярні новини зараз

Нові правила грошових переказів: оштрафують за “три копійки”

Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати

До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно

Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах

Показати ще

Ціни на цибулю, дані gotoshop

У той же час моркву найвигідніше придбати в ЕКО Маркеті, де її ціна становить 49,90 грн/кг. У Варусі вартість стартує від 54,20 грн/кг, у Сільпо – від 57,00 грн/кг, в Ашані на 90 коп. дорожче – 57,90 грн/кг, а в Новусі – від 59,99 грн/кг.

Ціни на моркву, дані gotoshop

Варто зазначити, що вчені Інституту аграрної економіки склали прогноз про ціни на овочі і дійшли висновку, що цибуля та морква в майбутньому можуть коштувати близько 45-47 гривень.

Раніше ми писали про те, що сніданку вистачить на всіх: в українських супермаркетах знизили ціни на каву, яйця та сосиски

Як повідомляв Знай.ua, фрутовий кошик замовляли? Наприкінці червня супермаркети оновили цінники на полуницю, виноград, апельсини та яблука.

Також портал Знай.ua писав, що від 380 гривень за кіло і вище: Ашан, Варус та Метро показали ціни на полуницю, малину та лохину