Відносно нову українську монету можна продати за 10 тисяч гривень і навіть більше. Мова про монету 2019 року номіналом в 1 копійку. Чим особливий цей грошовий знак і як він виглядає, показали на аукціоні Violity.

В Україні на аукціон виставили монету 2019 року номіналом в 1 копійку. Вона виготовлена ​​з магнітної сталі і її тираж невідомий. Зазначається, що ця монета випускалася для річного набору монет "Обов'язок, мужність, пам'ять". Але в результаті не потрапила ні в обіг, ні набір.

Цінна монета. Фото: violity

Справа в тому, що 1 жовтня 2019 року монети номіналами 1,2 та 5 копійок було виведено з обігу у зв'язку зі змінами у законодавстві. При цьому випуск набору відбувся 28 грудня 2019 року. Скільки екземплярів 1 копійки 2019 року було знищено, а скільки викарбувано – залишається питанням.

Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Варто зазначити, що ця монета і раніше зустрічалася у продажу, однак усі попередні екземпляри виявлялися підробками. На цей раз справжність монети підтвердила адміністрація аукціону.

До речі, нумізматів цікавить чимало інших монет. Для визначення їхньої цінності необхідно вміти деякі навички, наприклад вміти читати коди їх різновидів. Однак спочатку можна шукати монети за номіналом і роком випуску.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, чому цінуються деякі монети і за яку можна отримати від нумізматів кругленьку суму в 30 тисяч.

Також наш портал інформував від 1 копійки до 1 гривні: українцям показали монети, за які колекціонери готові щедро платити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, трясемо скарбнички та гаманці: українцям показали монети, за які можна врятувати цілий стан.