Один з них під час чергового бойового завдання отримав пошкодження, однак зміг самостійно дістатися точки вильоту. Про це розповів один з ініціаторів розробки вітчизняних БПЛА підприємець і волонтер Юрій Голик.

український "Маньячело"

За його словами, дрон працював під час спроби ворога здійснити контрнаступ й закріпитися в одній з посадок. Воїни запустили безпілотник з кілограмовими боєприпасами та завдали значної шкоди ворожій піхоті, змусивши її відступити.

“Повернувся додому сам після влучення в нього, завдяки тому, що в його конструкції були модулі, які відповідають за цю функцію. Ці модулі не постраждали. Працював він на невеликій відстані в першій лінії, для чого і призначений. Виконував штурмові функції”, — написав Голик.

Морпіхи назвали український дрон «Маньячело», оскільки він може діяти “швидко та брутально”. Найбільше в нього постраждала рама китайського виробництва, яку тепер намагатимуться замінити на вітчизняну. Невдовзі коптер пройде реконструкцію та повернеться в гарячі точки, щоб нищити окупантів.

Популярні новини зараз

З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці

Новий штраф стане несподіванкою: українців попередили, скільки грошей готувати

Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці

На додачу до війни і пандемії: українцям загрожує ще одне велике лихо

Показати ще

Нагадаємо, українські підприємці Юрій Голик та Сергій Стаховський розповіли про українські аналоги “Лелеки” та “Мавіка”, які вже проходять тестування військовими.