У православному церковному календарі день пам'яті преподобного Петра Афонського. Інші назви свята: "Петро", "Петро риболов", "Петро капусник".

25 червня завершується літнє сонцестояння. Починається спека, яка зазвичай коштує сорок днів. Огородники цього дня розсаджують останню розсаду.

Розсада картоплі, скріншот: YouTube

Сьогодні є традиція ходити на рибалку. Перед тим, як починати ловити рибу, потрібно кинути у воду 2 монетки, 2 вуглинки та невеликий шматочок хліба. Це зробить улов набагато багатшим. Також потрібно готувати і їсти тільки рибні страви – юшка, пироги з рибою, смажена риба, печена, варена, сушена, солона.

Тим, хто має город чи поле, сьогодні останній день для посівів. Потрібно посадити розсаду капусти, до обіду сіяти усі світлі зерна, а потім – темні – гречку, наприклад. Але перед тим, як розпочати роботу, треба трохи торішнього зерна кинути птахам. Так вони наїдуться цим зерном і не викльовуватимуть посіви

Популярні новини зараз

Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть

Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн

Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Показати ще

Жінкам ще сьогодні бажано спекти пиріг із тушкованої капусти у вигляді риби. Дають його чоловікам на рибалку. Тому що рибалкам не можна їсти рибні страви, лов піде погано. А ось після повернення вже можна поїсти рибу.

Є ще одна прикмета щодо риби. Якщо у цей день підкласти під матрац шлюбного ложа кістки риби, яку спіймали та з'їли сьогодні, то подружжя не лаятиметься один з одним.

Риболовля, Ілюстративне фото

Ще сьогодні проводять різні обряди, щоб залучити багатство, кохання та красу. Щоб залучити багатство потрібно взяти куряче пір'я, змішати його з цукерками, зернами та монетками. Потім усе це зашивають у подушку і кажуть:

"Пірка, зернятко, монетка, цукерка, все перемішалося, щоб моє добро не зменшувалося. Цукерку з'їм, пером вкриюся, зернятко посаджу, монетку відкладу, щоб жити в багатстві і не опинитися в борговому рабстві".

На цій подушці потрібно поспати, а наступного дня все, що належить, вийняти з неї і закопати під молодим деревом. Росте дерево, росте та забезпеченість.

А ось для ритуалу на красу потрібна свіжа риба. Її чистять, луску заливають соняшниковою олією, а рибу смажать зі словами: « Риба без луски всім подобається, так і я хочу стати красунею. Так тому бувати. Мої слова нікому не переказати". Потім рибу треба з'їсти, а кістки закопати під старим деревом. Луску закопують під молодим."

Риба: джерело: podrobnosti.ua

Що не можна робити 25 червня

У цей день рибалкам не можна їсти рибу під час риболовлі, бо тоді лов піде дуже погано. Насправді, день наповнений обманами. Не варто проводити заручини або одруження. Також не варто гадати на долю, бо можна спричинити лихо.

Нагадаємо, що 100-річна бабуся зізналася, як дожила до такого віку, випиваючи щодня один напій: "Я весь час думала...".

Раніше ми повідомляли, що 23-річна дівчина відмовляється від розлучення з 56-літнім мільйонером: "Мені не соромно".