У вівторок чиновники ввели карантин у частині міста у Флориді, спрямовуючи зусилля на ліквідацію гігантського африканського равлика, який несе паразитів.

3,5-мільйонний район Мірамар в окрузі Броуард, розташований всього за 11 миль на захід від Голлівуду, буде оброблений молюскіцидом на основі металдегіду для знищення гігантських африканських равликів після того, як принаймні один був виявлений у цій області на початку цього місяця. Про це повідомляє New York Post.

Равлик, скріншот: Youtube

Жителі можуть вільно виходити із зони обробки, але їм заборонено переміщати будь-які рослинні матеріали, які можуть містити яйця величезних молюсків.

Гігантський африканський равлик - який може досягати довжини до 8 дюймів (близько 20 сантиметрів) - був помічений у цій області у червні, що спонукало до збільшення перевірок.

Популярні новини зараз

Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн

Українцям запропонували перейти на новий тариф: зменшить рахунки за світло

Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Показати ще

Гігантські африканські равлики визнані "одним із найнебезпечніших равликів у світі" через загрозу, яку вони становлять для сільського господарства та життя людей. Слимаки несуть паразита, який може спричинити мозкову оболонкову кровотечу у людей.

Вони також здатні спустошувати рослинні культури та відомі своєю здатністю харчуватися більш ніж 500 видів рослин. Ці молюски можуть виготовляти до 1200 яєць на рік.

Равлик, скріншот: Youtube

Флорида раніше вже двічі успішно ліквідувала равликів після їх виявлення у 2010 році. Карантин у окрузі Броуард – третій, запроваджений останній рік у Флориді.

У грудні минулого року площу округу Лі на заході Флориди було поставлено під карантин після виявлення величезних молюсків, лише через шість місяців після того, як схожа ситуація сталася в окрузі Паско.

Нагадаємо, школярка підчепила воші та загинула, маму з бабусею заарештували одразу: залишилося ще двоє заражених підлітків

Як повідомляв "Знай.uа", дівчина з найбільшими губами шукає коханого, але з дуже важливою вимогою

Знай.uа писав, хлопець зробив собі татуювання у вигляді окулярів, щоб ніколи їх не забути: "Я розплакався, коли..."