В Україні вартість продуктів динамічно скаче вже більше року – то знижується, то знову злітає. Ситуація у червні не стала винятком. Так, великі українські супермаркети показали оновлені цінники на цукор, сіль, соду та борошно.

Аналітики порталу "Мінфін" зібрали свіжі дані, завдяки чому покупці знають, у якому супермаркеті продукти коштуватимуть дешевше. Так, у червні підскочила середня вартість морської харчової солі з 32,29 грн/кг до 33,05 грн/кг. У Варусі найвигідніша пропозиція – 28,50 грн.

Ціни на сіль, дані Мінфін

Із цукром та сама історія, в середньому кілограм зараз коштує 33,70 грн, що вище на декілька копійок порівняно з минулим місяцем. Цінник стартує від 32,80 грн/кг у Метро до 34,40 грн/кг у Варусі.

Ціни на цукор, дані Мінфін

Популярні новини зараз

"Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок

Готуйте мішки для грошей та відкривайте валютні рахунки: на кого із знаків Зодіаку зваляться шалені гроші ще до кінця року

В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

Єдине здешевлення зафіксували на пшеничній борошні. Торгова марка "Хуторок" знизилася з 22,10 грн/кг до 21,85 грн/кг. Два кілограми коштуватиме 39,50 грн.

Ціни на борошно, дані Мінфін

Ціни на харчову соду коливаються в залежності від вибору торгової марки та об'єму упаковки. Наприклад, в Ашані за 500 грам доведеться віддати 33,90 грн. А ось "Деко" коштує 44,20 грн. за 300 грам.

Ціни на соду в магазинах, скріншот

Раніше ми писали про те, що краще дочекатися зі свого городу: за скільки можна купити молоду картоплю в супермаркетах, ціни вражають

Як повідомляв Знай.ua, чому овочі почали дорожчати і коли ціни нарешті впадуть: українців порадували прогнозом

Також портал Знай.ua писав, що українці можуть платити за комуналку лише 25% від суми у платіжках: кому доступна знижка