Методистка Інна Большакова розповіла про особливості різновікових класів на прикладі британської школи.

Вона наголосила, що головним критерієм при вступі дитини до школи має бути її вік, а не "готовність до школи", як це часто вважається в Україні.

Школа. Фото: Youtube

У Великобританії існують обов'язкові та необов'язкові етапи навчання та прийом до школи здійснюється на підставі віку дитини. З 5 років усі діти мають вступати до школи, і це обов'язково. Тут не існує привілеїв — небажання вчителів, батьків та психологів не стає на заваді у вирішенні про вступ. Всі діти мають однаковий шанс на освіту.

Методистка зазначила, що держава забезпечує навчання дітей із різним рівнем готовності до школи. Це державна політика і для цього використовуються певні інструменти. Батьки можуть бути спокійними, оскільки дітям буде надана необхідна підтримка.

Популярні новини зараз

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

Зима буде без світла: тривожний прогноз

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

У Британії не обов'язково відвідувати дошкільні заклади, і діти можуть ходити до приватних дошкільних закладів або державних з 3 до 4 років. Тоді як запис до школи є обов'язковим для дітей у п'ять років.

Школа. Фото: youtube

Усі діти у Великій Британії мають відвідувати початкову і середню школу. Подальше навчання вже містить свою "специфіку". Інна Большакова також додає, що діти мають розпочинати початкову школу у віці п'яти років та переходити до середньої школи, коли їм виповнюється 12 років.

Також вона зазначила, що у Британії немає класів, у яких одночасно навчаються діти різного віку, крім окремих приватних закладів зі своєю навчальною програмою.

Нагадаємо, школярів та студентів готують до серйозних змін: міністр освіти пояснив, у чому справа

Як повідомляв "Знай.uа", школи Києва закупили електроенергію за ціною дорожчою за ринкову: мільйони грн пішли "у нікуди"

Знай.ua писав, школярів залишать на другий рік? Освіта поставлять на європейські рейки