До Землі на великій швидкості наближається великий астероїд розміром 49 метрів. За даними NASA, небесне тіло, яке називається 2023 року JB3 наблизиться до нашої планети 9 червня. Про це інформує портал Hi Tech.

Вчені NASA відкрили небесне тіло 2023 року JB3 зовсім недавно - менше місяця тому. Дані вчених говорять про те, що астероїд може бути розміром 49 метрів, втім, є припущення, що він набагато більше - близько 80 метрів.

Скрін, відео YouTube астероїд

Точно змінити розмір астероїда неможливо, але фахівці встановили, що небесне тіло має пронестися повз Землю 9 червня на відстані 5,4 млн км зі швидкістю 25 тисяч км/год.

У NASA уточнюють, що астероїд 2023 JB3 відноситься до групи навколоземного космічного каміння під назвою Атони. Небесне тіло здійснює оберт навколо Сонця приблизно за 330 днів. Зазначається, що жителям планети не варто панікувати через наближення астероїда, адже враховуючи його розміри, його не варто вважати небезпечним.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Астероїд, скріншот: Instagram

До речі, вчені у всьому світі вивчають астероїди заради великої мети - дізнатися про деталі формування Сонячної системи та всіх планет, які в ній знаходяться.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на Марс повинні полетіти одні жінки – вчені здивували, чому чоловікам туди "ходу немає".

Також наш портал інформував, вчені розповіли, що надіслали повідомлення до НЛО та отримають відповідь вже у 2029 році: "Це знаменита ідея Карла Сагана".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, валятися "овочем" більше не доведеться: як захистити організм від впливу магнітних бур, ефективні поради.