Нововведення для мобілізованих: тепер медкомісій стане більше

Медкомісію українські військовозобов'язані проходитимуть за новою схемою.

Мається на увазі дві перевірки у лікарів – у поліклініці та навчальному центрі після мобілізації. Тото лікарська комісія в поліклініці та огляд лікаря у навчальному центрі після мобілізації. Про це розповів начальник Харківського ТЦК та СП Володимир Арап.

"На кожний район визначено лікарню, в якій в окремому приміщенні лікарі оглядатимуть військовозобов'язаних, яких привозитимуть для проходження медичних комісій. Тут робитимуть все – від здачі аналізів до завершення медичного огляду"

Мобілізація. Фото кадр з Youtube

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Київстар, Vodafone та lifecell: мобільні оператори нададуть безкоштовний зв'язок

Жителі Херсона отримають безкоштовні хвилини та гігабайти для підтримки зв'язку з рідними.

Київстар, Vodafone та lifecell заявили про підтримку абонентів у Херсонській області. Внаслідок вчорашнього підриву Каховської ГЕС сотні людей змушені були евакуюватись.

"Київстар" заявив, що надасть своїм абонентам із Херсона безкоштовні хвилини на дзвінки у мережі, а також SMS на всі телекомунікації мережі всередині країни.

"Vodafone" надав жителям Херсона по 10 ГБ мобільного інтернету та 1000 хвилин на розмови. Пакет послуг нараховується автоматично та буде дійсним протягом 30 днів. Залишок на рахунку абоненти зможуть перевірити за допомогою мобільного додатка або за номером *101*001# та *101*004# після натискання дзвінка.

Мобільний зв'язок, фото freeradio

Оштрафують на 300 тис грн: приготуйте важливий документ на лічильник

Несумлінні представники облгазів можуть обманним шляхом змусити українців виплатити великий штраф за втручання у лічильник.

Щоб спростувати звинувачення, слід зберігати акт про встановлення і в жодному разі не викидати навіть через десяток років. Про це розповів адвокат Роман Сімутін.

Серед газовиків також є шахраї, які готові нажитися за будь-яку ціну на українцях. Так, газовики можуть звинуватити споживачів у неправомірному втручанні у прилад. Як наслідок – десятки чи навіть сотні тисяч гривень штрафу.

Довести невинність вдасться лише під час проведення такої буденної процедури як перевірка лічильника.

Показники лічильників, скріншот: YouTube

В Україні прогнозують подорожчання продуктів, що шокує: ціни злетять на 20%

Українців попередили про зростання цін на продукти, товари та послуги, хоча влітку експерти прогнозували здешевлення завдяки початку сезону. Він справді стартував, але свою роль відіграє вже інший фактор.

Продукти та інші товари можуть подорожчати одразу на 15-20%, що призведе до подальшого зубожіння українців та зростання інфляції. Про це заявила у своєму Telegram-каналі народна депутатка від "Європейської солідарності" Ніна Южаніна.

За її словами, такий сценарій можливий після збільшення ПДВ та акцизного податку на пальне. Ціни на пальне у липні зростуть приблизно так:
А95 – на 12 грн. за літр,
ДП – на 8 грн. за літр,
газ – на 3 грн. за літр.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Українцям доплатять до пенсії 4 тисячі, як надбавку: обіцяють щороку збільшувати

Для всіх наших дорогих читачів, які з великою відповідальністю ставляться до своїх пенсійних виплат та постійно стежать за темою індексації, є дуже важливі новини. Деяким громадянам пообіцяли солідну надбавку.

Повідомляється, що колишнім політв'язням комуністичного режиму виплачуватимуть щомісячну надбавку до пенсії у розмірі 4200 гривень.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "На пенсії".

Так, йдеться про борців за незалежність України, які за часів тоталітарного режиму СРСР зазнали репресій щодо політичних чи релігійних переконань (були позбавлені волі або безпідставно поміщені до психіатричної установи) та згодом були реабілітовані.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube