Українці, які виїхали за кордон, зможуть подати заявку на призначення пенсії не лише через вебпортал Пенсійного фонду, а й через поштовий зв'язок. Про нову можливість повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Українці, які у зв'язку з початком повномасштабної війни, тимчасово проживають за кордоном та отримали тимчасовий захист чи статус біженця, можуть надіслати заяву та документи для призначення пенсії поштою.

Пенсіонерка за комп'ютером. Фото: скрін youtube

"Надсилається заява до будь-якого територіального органу Пенсійного фонду України незалежно від місця реєстрації особи", - уточнюється в повідомленні.

Подання заявки на пенсію. Фото: скрін Мінреінтеграції

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

У Мінреінтеграції уточнюють, що копії документів, необхідних для призначення пенсії, мають бути засвідчені дипломатичним представництвом, консульською установою чи нотаріально.

Зазначається, що норма діятиме на період військового стану в Україні та протягом трьох наступних місяців після його скасування.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці отримають доплату до пенсії: хто може розраховувати на приємний бонус і від чого залежить нарахування.

Також наш портал інформував, "папір" зведе вас з розуму: щоб сплатити внески для збільшення пенсії, одного договору може бути недостатньо.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Хочу за дружину і за сестру": у ПФУ розповіли, як внести добровільні внески одразу за кількох осіб.