У Чорнобильському заповіднику розмістилося багато тварин, у тому числі представників сім'ї оленячих.

Серед них особливе місце належить надзвичайно граціозному та чарівному створенню, яке нещодавно стало героєм нової публікації на офіційній сторінці у Facebook. Йдеться про сарну.

Чорнобильський заповідник, фото: Facebook

Дуже цікавим виявилося питання, чому представники оленячих так пристрасно люблять сіль? Все пояснюється необхідністю цього мінералу живих організмів. Сіль містить натрій, хлор, кальцій, фосфор та інші елементи, які є важливими складовими для нормального функціонування організму.

Хижі тварини зазвичай отримують достатньо солі з м'ясом та кров'ю своїх здобиччю, тому вони не потребують активного пошуку додаткових джерел мінералів. Але травоїдні тварини, які харчуються переважно рослинною їжею, не можуть отримати достатньо солі зі своєю дією. Тому вони змушені активно пошукати природні солонці, де сіль виринає на поверхню ґрунту.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Показати ще

Альтернативою для них стає використання кухонної солі, яку єгері розкидають у лісі. Саме поряд з одним із таких солонців, розташованому біля села Оташів, працівник заповідника вдалося заснувати на фото самця сарни.

Сарна європейська, також відома як дика коза чи козуля, довгий час мала українську назву "звичайна", яка широко використовується для опису видів, що належать до однотипних пологів.

Нагадаємо, в Чорнобилі помітили найрозумнішу птицю на планеті, яка вміє "копіювати" людей: росіяни "курять осторонь"

Як повідомляв "Знай.uа", величезні алабаї загризли собаку і тримають у страху ціле поселення: стрілянина, погоня та покарання для господаря

Знай.ua писав, російські військові після копання окопів у Чорнобилі стали "світлячками": "Розуміли ризики, але просто тупі"