Через повномасштабне вторгнення росії в Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація. Мобілізації підлягають усі військовозобов'язані чоловіки призовного віку від 18 до 60 років.

Тому існує заборона виїзду закордон для чоловіків на період дії воєнного стану.

Виїзд за кордон, скріншот: YouTube

Та досить актуальним залишається питання того, чи зможуть українські чоловіки виїжджати з закордон після перемоги українського народу над окупантами.

Юрист адвокатського об'єднання T&T Partners Владислав Юрчак спрогнозував, чи можна буде військовозобов'язаним виїздити за кордон після перемоги України у війні з Росією.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показати ще

Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube

Він пояснив, що обмеження на виїзд за кордон чоловіків в українському законодавстві прив'язані до надзвичайного та воєнному стану.

"Наразі складно передбачити, що буде в правовому полі після закінчення дії правового режиму воєнного стану", – сказав експерт.

Кордон, скріншот: YouTube

Юрчак зауважив, що якщо після завершення воєнного стану буде оголошено надзвичайний стан, то обмеження для чоловіків щодо виїзду за кордон продовжаться.

Однак, якщо після завершення війни жоден з цих двох станів не буде діяти, то чоловіки зможуть вільно виїжджати закордон.

Нагадаємо, ми писали, що три категорії чоловіків підпадають під мобілізацію влітку 2023 року: хто може отримати повістку.

Як повідомляв "Знай.ua" мобілізація в Україні: кого не зможуть примусово забрати до лав ЗСУ.

Також "Знай.ua" інформував, як чоловік може законно виїхати за кордон – у Держприкордонслужбі роз'яснили деталі.