В Україні дешевшає пшеничне борошно, сіль та цукор. Як змінилися цінники на ці продукти у супермаркетах, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Деяким українцям вкрай непросто забезпечувати себе навіть найпростішими продуктами, адже ціни практично постійно зростають, а зарплати та пенсії, якщо й підвищуються, то трохи. Так, супермаркети порадували покупців здешевленням борошна, солі та цукру.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Борошно

Станом на 6 червня борошно пшеничне торгової марки "Хуторок" у середньому коштує 21,85 гривні за кілограм, що на 25 копійок дешевше, ніж у травні. За два кілограми цього ж борошна доведеться заплатити 39,50 гривні, що в середньому на 5 копійок дешевше, ніж минулого місяця.

Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Сіль

Сіль у супермаркетах подешевшала суттєвіше. Середній цінник на продукт знизився із 32,29 до 30,20 гривні за кілограм.

Ціни на соль. Фото: скрін Мінфін

Цукор

Цукор кристалічний знизився у вартості з 33,26 до 33,17 гривні за кілограм. Діапазон цін на продукт незначний – від 32,80 до 33,90 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на сахар. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, чи доведеться запасатися сухарями? Українські супермаркети оновили ціни на хліб, цукор та соняшникову олію.

Також наш портал інформував, відчутне подорожчання: скільки українцям коштуватиме шашлик у перший місяць літа.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ось де по-справжньому дорого жити: українські супермаркети продають цибулю за цінами вищими, ніж у Швеції.