В Україні кожен пенсіонер отримує пенсійні виплати відповідно до встановленої індивідуальної дати. Хто із пенсіонерів отримує кошти насамперед, розповіла начальниця ГУ Пенсійного фонду Вінницької області Олена Корчака в ефірі "Українське радіо: Вінниця".

Незважаючи на повномасштабну війну, пенсії в Україні продовжують виплачувати без затримок і в повному обсязі. Перерахування виплат на картки або до відділень "Укрпошти" відбуваються з 4 по 25 число кожного місяця і кожна категорія пенсіонерів отримує кошти на певну дату.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

Так, перші у черзі на отримання пенсій лише чотири категорії українців. Це інваліди війни, учасники бойових дій, члени сімей загиблих, а також люди, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Найдовше чекати зарахування пенсій доводиться працюючим пенсіонерам, адже їм дати виплат встановлюють в останню чергу.

Варто зазначити, що пенсіонери, що працюють, з червня отримуватимуть підвищені пенсії, які їм перерахували ще у квітні. Розмір підвищення залежатиме від стажу конкретної людини, а також розміру заробітної плати та пенсії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 5000 грн щомісяця: в Україні запроваджують спеціальні пенсії, хто може претендувати на виплати.

Також наш портал інформував, перерахунок пенсій, нові тарифи та старт НМТ: головні нововведення, з якими українці зіткнуться вже у червні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Хочу за дружину і за сестру": у ПФУ розповіли, як внести добровільні внески одразу за кількох осіб.